Újdonságok a Balatonnál

2014. október 29. 13:56 - BALATON | NÓRI

kilátó.jpg

A Balaton az a hely, ahol mindig történik valami, ahol mindig találhatunk valami újdonságot. Most van a Nyitott Balaton rendezvénysorozat, rengeteg jobbnál jobb programmal, ehhez kapcsolódóan egy szabadtéri és egy esősebb időre való programajánlót is olvashattok a korábbi bejegyzések között.

Ha mindez nem lenne elég, akkor van még két teljesen új ajánlatunk is a hétvégére.

Fekete István óta tudjuk, hogy a Kis-Balaton csodálatos hely, telis-tele titkokkal. A Kányavári szigeten most átadott négyszintes, faszerkezetű kilátó tökéletes helyszín lehet ahhoz, hogy jobban megismerhessük a Kis-Balaton, a Hídvégi-tó csodálatos élővilágát. A tájba illő, fedett kerékpártároló is épült, és felújították a szigetre vezető bekötőutat is. A beruházás keretében családi és mozgássérült parkolóhelyeket, gyermek játszóhelyet alakítottak ki. A szigetre vezető fahíd mellett akadálymentesített tájékoztatópontot helyeztek el, wifi hozzáférési lehetőséggel. És ez még nem minden: az Ingói-berekben felújították a leromlott állapotú kilátót is, ahonnan a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát és az itt fészkelő madarakat. A szigorúan védett természetvédelmi területre csak engedéllyel és kísérővel léphetnek be az érdeklődők.

Még egy újdonságról számolhatunk be Nektek. Badacsonytördemicen elkészült az új Ökoturisztikai Látogatóközpont, amelynek célja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal szakmai alapokon együttműködve a környék természeti sajátosságainak bemutatása. Az épületegyüttesben megismerhető a Badacsony-hegy, a hegy lábánál épült települések és a Balaton természeti környezete, rövid története, növény- és állatvilága, néprajza, borászata, a halászat, a horgászat, a hajózás története. A két új épület (Badacsony centrum és Balaton centrum) megépítése mellett parkolókat alakítottak ki, parkosítottak, kajak- és kenuházat építettek. A Látogatóközpont hamarosan birtokba vehetik a látogatók is.

De addig is figyelmetekbe ajánljuk a Balaton többi látogatóközpontját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr916843673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása