This is Folqaaaa!

2016. szeptember 21. 09:38 - balaton | peti

folqabetyar.jpgSzeretnétek jópofa, ízig-vérig magyar ajándékkal meglepni ismerőseiteket? Tökéletes választás lehet a Folqa Collection egyik figurája. Nem hallottatok még róla? Pedig lassan már egy ideje nagy népszerűségnek örvend a szuvenírgyűjtők körében.

A Folqa Collection magyar találmány, egy olyan ajándékcsalád, mely modern formában ötvözi a népi hagyományokat. Neve a folklór szó leegyszerűsítésével született, rövid, tömör, frappáns, könnyen megjegyezhető bárki számára. A készletet különböző figurák alkotják, melyek mindegyike egy-egy tradicionális foglalkozást ábrázol. Minden mesterség köthető az ország egy adott területéhez és egy ehhez passzoló népviselethez.

Az ötlet véleményem szerint zseniális. Egyszerű, de nagyszerű. Egyértelműen Magyarországhoz köthetők a szereplői, a kollekció folyamatosan bővíthető, így egy idő után akár hobbivá is válhat gyűjtésük, ráadásul a figurák igencsak felhasználóbarátok: esztétikusak, nem túl nagyok, nem túl picik, nem törékenyek, könnyen tisztán tarthatók.

A Balaton régió kivételes szerepet tölt be a Folqák életében, hiszen három szereplő is köthető ide. A tetőtől talpig zöldbe öltözött nádvágó a Magyar Tenger partjáról gyűjti be a nyersanyagot, melyből utána építeni tud, a Bakony dombjai közt megbúvó folqanadvago.jpgbetyárok pedig afféle magyar Robin Hood-ként részben ebben a régióban végzik véleményes tevékenységüket. Végül, de nem utolsó sorban a borász mutatja be a Balaton körüli zamatos nedűk elkészítésének különböző technikáit. 

A figurák egységes dobozban kaphatók, háromnyelvű kísérőkártyák társaságában, mely megszemélyesíti az adott Folqát: bemutatja foglalkozását, öltözetét és régióját, némi tanulást is vegyítve így a szórakozásba. A gyűjtemény nem korlátozódik kizárólag bábukra, konyhai (pohár- és tányéralátétek, hűtőmágnes) és irodai eszközök is megjelentek már a palettán ugyanazzal a minőséggel és dizájnnal. Én személy szerint támogatnám, hogy rákerüljenek ezek a minták más, hasonló hétköznapi dolgokra is, pl. egy nádvágós egérpadot szívesen elfogadnék. :-)

További hírek és bővebb információ a Folqákról a hivatalos honlapon.

komment
Címkék: ajándék Folqa

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr604906529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása