Programajánló a hosszú hétvégére (nem csak) esős időben

2014. október 23. 20:26 - BALATON | NÓRI

2013-12-26 10.31.39.jpg

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, október 22-én elkezdődött az őszi Nyitott Balaton rendezvénysorozat. Az idő sajnos nem túl kegyes hozzánk, de szerencsére ez sem akadályozhatja meg azt, hogy a Balatonnál is most is nagyon jól érezzük magunkat, hiszen számtalan nem szabadtéri programmal is készültünk. Nézzük miből lehet válogatni!

Pincelátogatások: több helyen is borkóstolóra, pincelátogatásra várják a vendégeket. Megismerhetjük a Badacsonytomaji Fata Pincészetet és a Borbély Családi Péncészetet, a badacsonyi Imre Borpincét, a Szt. Kristóf Pincészetet Zamárdiban. Látogassunk el a 17. századi Darnay Pincébe Gyenesdiáson vagy Kötcsén a Fáncsi Hegyi Pincészetbe vagy a siófoki AX Borvilágba és még nem ért véget a sor, nézzétek meg a többi ajánlatot is.

A borok mellett gasztronómiai programokra is készülhetünk. Tihanyban a múlt század híres cukrászremekeit kóstolhatjuk meg, a halkedvelőknek pedig kötelező program a Szigligeti Süllőfesztivál. De lesz még Csokoládéfesztivál, levendulás ételek és italok kóstolója és Töpörtyű fesztivál is, illetve az éttermek külön Nyitott Balaton menüvel is készülnek.

A családoknak, gyermekeknek is van számtalan ajánlatunk. Pl. Zalakarosi fürdőzés, kézműves foglalkozás és korongozás Gyenesdiáson, játszóház Balatongyörökön, Balatonföldváron és Tihanyban, sőt Kéry Kitti is olvas a gyermekeknek Balatonfüreden. 

Kulturális programokban sincs hiány.Kiállítások, filmvetítések, opera- és színházi előadások és irodalmi rendezvények is lesznek a négy nap során. A Kogart Tihany és a füredi Vaszary villa kiállításairól bővebben itt olvashattok.   

És még egy biztosan esőmentes programhelyszín: az egész évben nyitva tartó látogatóközpontok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr516817079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása