Titkos mesebeli helyek a Balatonnál

2014. szeptember 22. 15:44 - BALATON | NÓRI

A neten keresgélve ráakadtam egy válogatásra, ami Magyarország tíz mesebeli helyét mutatja be és nem meglepő módon ebből 4 a Balatonnál van:) Ismerjétek meg és látogassatok el Ti is ezekre a helyekre!

TIHANYI_OREG_LEVENDULAS.jpg

1. Tihanyi Őslevendulás

A levendulaszezonnak ugyan már vége, de Tihany így is megér egy kirándulást. A Levendula Látogatóközpontban, illetve a település központjában található levendulás boltban kapható termékek segítségével pedig bármikor magunk elé képzelhetjük a levendulaillatú nyár bársonyos melegét.

Teázó.jpg

 

2.  Teázó Sajkodon

A helyiek kedvenc helye a sajkodi strandtól induló, a vízpart mellett kanyargó tanösvény végén, az erdőben megbújó kávézó, ami nem meglepő módon Teázó az erdő mélyén névre hallgat. Hihetetlen számú teafajta és jobbnál jobb sütemények, levendulás különlegességek közül válogathatunk. Vigyázat ez a különleges hely csak hétvégén van nyitva, viszont jó hír, hogy egész télen várja a vendégeket!

 

 

3. Istvándy-család pincészeteIstvándy.jpg

Káptalantóti határában található egy pincészet, ahova kötelező betérni. A felnőtteket finom borok, a gyerekeket szuper játszótér és egy barátságos kutyus várja. És akkor még nem beszéltünk a hihetetlen panorámáról, a gyönyörű környezetről és a jobbnál jobb falatokról (pl. mangalica finomságok). Aki úgy érzi, hogy ebben a paradicsomban nem elég csak pár órát eltölteni, azoknak lehetőségük van szállást is foglalni.

 

Káli.png

4. Káli Art Inn

A Káli-medence varázslatos hely, amelyben található egy még varázslatosabb panzió-étterem-szálloda. A hely ódon hangulatát megőrizve a modern kor kényeztetése várja a vendégeket. Gyönyörű környezet, finom ételek és borok, a tökéletes kikapcsolódáshoz minden biztosított. Olvasd el a korábbi blogbejegyzésünk a helyről.

 

Az eredeti cikk itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr476721119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása