Több fővárosa is van a Balatonnak

2016. augusztus 15. 09:32 - Furedkapitany

Süsü a tó főpolgármestere, a gyerekek szerint

A Balaton fővárosa címet három város  is szeretné magagának. Leginkább Siófok és Füred vetélkedik ezért a címért, de van egy „nevető harmadik” település, amely le is védette ezt a címet. Hivatalosan Keszthely  a Balaton fővárosa.

susuhatul.jpg

 

Ugyanakkor mostanában egy negyedik fővárosról is beszélnek. A gyerekek fővárosa egyértelműen Balatonszárszó, ahol a nyár folyamán gyakorlatilag minden a kicsikről és a családokról szól.

Szombaton fejeződött be például a Sárkány fesztivál. Ezen napon, 14.00-17.00 között, Papír sárkánykészítés- és eregetés volt strandon, majd 19.00-tól, a Fabula együttes adott koncertet Süsüvel.

A Csukás Színházban még számtalan más program is lesz ezen a nyáron. Érdemes végig lapozgatni a műsorfüzetet. Idén egyébként 5 éves a színház. Amikor 2011-ben megnyitott  az egykori kertmoziból színházzá varázsolt épület, így nyilatkozott a névadó író. „Úgy érzem, hogy most visszakapom azt a sok szeretetet, amit az elmúlt évtizedekben adtam." – mondta Mirr-Murr, Pom Pom és Süsü, a sárkány szülő atyja. A nézőteret azóta is,  többnyire gyerekek töltik meg. De a bábelőadások és koncertek között minden generáció találhat magának műsort. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr68945646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása