Dél-Balatoni Iránytű

2016. június 14. 16:24 - balaton | peti

del-balatoni_iranytu_2.jpg

A Balaton déli partjáról időnként méltatlanul kevés szó esik. Pedig ott is van bőven látni- és kipróbálni való. Ennek bizonyítékaként elkészült egy zsebtérkép, mely a dél-balatoni régió legszínvonalasabb gasztroszereplőit és legizgalmasabb attrakcióit ábrázolja. Elnevezése is találó: Dél-Balatoni Iránytű.

A Dél-Balatoni Iránytű célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak a térségi bor- és gasztrokultúra megismerésében, és bemutassa a régióban rejlő turisztikai és kulturális lehetőségeket. A gasztrotérképen szereplő pincék, éttermek és más helyek 2016-ban is számos programmal várják a Dél-Balatonra látogatókat. Ezen programok tervezéséhez nyújt segítséget a Dél-Balatoni Iránytű, amit zsebtérképként mindig maguknál tarthatnak a látogatók. A kiadványon 19 borászat, 14 vendéglátóhely (cukrászda, étterem, büfé, kávézó) és további 17 kulturális és szabadidős hely szerepel rövid bemutatkozóval, elérhetőséggel, nyitva tartással.

A borászatok, éttermek és egyéb helyek kiválasztását a Dél-Balatoni Borút elnökségi tagjai segítették. A legfontosabb elvárás a színvonal volt. A bemutatott helyek csak konszenzussal kerülhettek be, továbbá fontos kritérium volt, hogy meghatározott, fix nyitva tartással rendelkezzenek és a Balaton-parthoz közel, hozzávetőlegesen tíz kilométeren belül helyezkedjenek el. Az ingyenes, praktikus, tartalmas és sokoldalú kiadványt első ízben húszezer példányban készült el, s elsősorban a térképen szereplő több mint negyven helyen lesz hozzáférhető, valamint a Dél-Balatoni Borút honlapjáról és a megjelölt helyek közösségi oldaláról letölthető és kinyomtatható.

Nem újkeletű a balatoni térképek készítése, több tematikában is találkozhatunk hasonló jellegű kiadványokkal, akad horgásztérkép és kerékpáros térkép is, de számoltunk már be itt a blogon gasztrotérképekről is, viszont használhatóságuk, valamint barátságos méretük miatt nagyon könnyű használni őket, így szerintünk sosem lehet elég térkép a Balatonról! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr818810036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása