Kiválasztották a Balaton fagyiját!

2015. május 11. 16:36 - balaton | peti

fagyi.jpg

Ahogyan arról már korábban is írtunk, az idei évben is megrendezték a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, melynek célja a jó minőségű, kiváló alapanyagokkal dolgozó nyári hűsítő népszerűsítése. Az eredményhirdetésre május 9-én, a BAHART Regatta megnyitó ünnepségén került sor Siófokon.

Az esemény rangját jelzi, hogy a résztvevő fagylaltozók közül szinte mindegyik képviseltette magát a díjkiosztón. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen idén is kiváló pályamunkák közül kellett választania, közel 30 pályázott fagylaltot kóstoltak meg, melyek között olyan fantázianevűek is szerepeltek, mint az Ötödik ász, a Nyári Álom vagy a Nemtudom Szilva.

A zsűrizésnél 8 fő szempont került számításba, többek között a felhasznált alapanyagok összetétele, az ízek harmóniája, az illat, az állag és a dekoráció is. Az első helyezést és az ehhez tartozó vándorkupát a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó kapta Napraforgós fagyijáért. Különdíjat kapott a tavalyi nyertes Florida Fagyizó „Gesztenyés álom”, a balatonalmádi Amaretto Fagyizó „Almádi házi krémes” és a zalakarosi Szilágyi cukrászda „Alma szimfónia” elnevezésű kreálmánya is.

Ahogy a tavalyi győztes, Balatoni randevú elnevezésű pezsgős-marcipános szamócafagylalt esetében, úgy az idei díjazottak is megtalálhatók lesznek majd a Balaton több pontján, ugyanis a versenykiírás értelmében a nyertes recepteket nyilvánosságra kell hozni, hogy más is elkészíthesse azokat. A 2014-es tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes ezzel próbálkozni, mert sokan keresik kifejezetten a Balaton fagyiját.

A versenyben összesen 15 cukrászda és fagylaltozó vett részt, melyek az alábbi térképen megtalálhatók az eseménnyel kapcsolatos további érdekességekkel egyetemben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr717450418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása