A Balaton fagyija 2015

2015. április 24. 09:56 - balaton | peti

fagyi.jpg

Tavaly első alkalommal rendezték meg a Nyitott Balaton eseménysorozat kiemelt programjaként a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, ahol a régió legfinomabb és legkülönlegesebb hűsítő édességei mérhették össze erejüket.

Az esemény óriási népszerűségnek örvendett, a győztes balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hatalmas figyelmet kapott mind a turisták, mind pedig a média részéről, de a többi díjazott helyszín is pozitív visszajelzésekről számolt be. Ezek ismeretében nem csoda, hogy idén újra megválasztják a Balaton fagyiját.

A tapasztalatokból kiindulva újfent különleges ízvilágokkal találkozhatunk, hiszen a tavalyi versenyben olyan kreálmányok vettek részt, mint a füge-dió páros, a kapros-túrós kombináció vagy a későbbi nyertes, a pezsgős-marcipános szamóca, idén pedig olyan hírek szivárogtak ki, hogy a kínálatban megtalálható lesz levendulás málnalekvárral ízesített mandula és rumos-csoki alapú fagylalt is. Bíztatunk tehát mindenkit, hogy keresse a versenyben résztvevő fagyizók kifejezetten erre az alkalomra készített hűsítőit.

Minden résztvevő 2 féle fagylalttal nevezhet a versenyre, a győztes ízeket pedig 2015 május 1-jétől kóstolhatja meg a nagyközönség. A bírálásnál fontos szerepet játszik a szín-, illat- és ízharmónia is – természetesen a kiváló alapanyagok használatán túl, hiszen az összecsapás célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltok népszerűsítése.

A versenyre eddig az alábbi helyszínek jelentkeztek: La Rosa Fagylaltozó (Siófok), Marcipán Cukrászda (Siófok), Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő), Bringatanya Fagyizó (Gyenesdiás), Kárpáti Fagyizó (Balatonföldvár), Geleta Cukrászda (Balatonlelle), Bagaméri Fagylaltozó (Balatonfüred), Korzó Fagyizó (Balatonfüred), Amaretto Fagylaltozó (Balatonalmádi), Nosztalgia Fagyizó (Fonyód), Hullám büfé és fagylaltkert (Balatonmáriafürdő), Szilágyi Cukrászda (Zalakaros), Várkávézó (Szigliget), Jordanics Cukrászda (Keszthely), Cappuccino Kávéház (Balatongyörök).

Különösen jó program lehet a fenti helyszíneket felkeresni május 8-án, a Magyar kézműves fagylalt napján, amikor különleges akciókkal is találkozhatunk az eseményhez csatlakozott partnereknél.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr607394182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása