Könyvajánló: Szerelmem, Balaton

2014. június 06. 08:19 - balaton | peti

szerelmem balaton.jpgTörténelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi, hiszen a könyvajánló rovatban egy visszatérő vendéget köszönhetünk. Bő másfél évvel ezelőtt mutattam be Nektek Tóth Gábor Ákos Édesvízi mediterrán című könyvét, amely egy igazi balatoni élményregény, melynek célja az utánozhatatlan romantikus balatoni hangulat átadása az olvasónak. Most elkészült a mű folytatása, mely onnan szövi tovább a történet fonalát, ahol az előző kötetben befejeződött.

Ugye az alapsztori az volt, hogy egy Kanadába vándorolt magyar megörökölt egy balaton-felvidéki birtokot, annak minden nyűgével-bajával együtt. Feleségével Magyarországra utaznak, hogy túladjanak az örökségen, azonban ez nem megy annyira egyszerűen, és ahogy telik az idő, hőseink úgy szeretnek bele egyre inkább a Balatonba és környékébe.

Könnyen kitalálható, hogy végül nem adják el a birtokot, hanem elhatározzák, hogy új életet kezdenek benne. Itt kezdődik a 2. regény. Bemutatja, hogyan próbál meg beilleszkedni a hazaköltözött házaspár, hogyan képzelik el a borászkodást és hogyan terveznek belefogni a vendéglátó szakmába, mindeközben pedig hogyan viszonyulnak hozzájuk a helyi lakosok – akik között többeknek létezik valós alteregója…

A Szerelmem, Balaton ugyanazzal az életvidám, humoros szeretettel mutatja be a Balatont, mint a sorozat első része, végigjárhatjuk a legjobb helyszíneket, ahová igaziból is érdemes ellátogatni és elmerülhetünk az ízig-vérig édesvízi mediterrán hangulatban. A könyv megjelenése az Ünnepi könyvhétre várható, melynek keretein belül Tóth Gábor Ákossal beszélgetés is hallható lesz 2014. június 15-én 16:00 órától Budapesten, a Vörösmarty téren, az Oroszlános kútnál, illetve egy nappal korábban ugyanezen időpontban dedikálást tart a Park kiadó sátránál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr136280761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása