Balatoni kerekes kígyó

2014. április 21. 08:16 - balaton | peti

bringa8.jpg

Egyre népszerűbb a Balatont valamilyen formában megkerülni, ez jól látható az erre épülő programokból, amelyek száma évről évre bővül, valamint a régiós kerékpáros- és aktív térkép iránt mutatott kiemelt érdeklődésről. Nem régen beszámoltunk az immáron hagyományosan a futószezon kezdetét jelentő tókerülő futásról, most pedig egy kerékpáros rendezvényt ajánlanék a figyelmetekbe.

Eredetileg a Föld napjához (ápr. 22.) kötődő, most azonban a Nyitott Balaton rendezvénysorozat keretein megszervezésre kerülő Bringamánia Balatonkör idén már a 15. születésnapját ünnepli, ennek örömére a 15 éven alatti résztvevők díjmentesen indulhatnak el a túrán. Igen, túrán, mert ez nem verseny. A rendezvény célja a mozgás népszerűsítése és a biztonságos kerékpározás elsajátítása, ráadásul mindezt olyan gyönyörű helyszínen teszi, mint a Balaton és környéke.

A Bringamánia Balatonkör május 3-án indul útjára (regisztrálni már előtte lévő nap is lehet) a balatonföldvári Keleti strandról. A lelkes indulók több távot is teljesíthetnek: a legkisebbeknek a Balaton Köröcske ajánlott (5 km), családdal a Balaton Családi kör (25 km) a legjobb választás, akik nagyobb távra vágynak, azok pedig a Balaton Kiskör (Balaton Keleti medencéje, 85 km) vagy a Balatonkör közül választhatnak (206 km).

Az útvonal a nagyjából a Balatoni Bringa Körúton vezet, csak néhol tér le róla. A túrát tapasztalt, szakképzett vezetők irányítják, útközben több frissítőállomás is található, a kerekező kígyósort pedig végig motoros kísérők biztosítják, tehát aki tervezte, hogy megkerüli a tavat, csak eddig nem mert belevágni, itt a nagyszerű lehetőség!

Bővebb információt a rendezvényről itt találhattok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr526006981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása