Aktív programok hétvégére: barlangászat, futás, túra

2014. március 18. 12:42 - balaton | peti

lóczy nyílt nap.jpg

A héten megérkezett a jó idő, ez azoknak különösen jó hír, akik a szabad napjaikat a szabadban szeretnék tölteni. A hétvégén több programot is ajánlunk a régióból.

Szombaton, azaz március 22-én a balatonfüredi Lóczy-barlangban nyílt napot tartanak, melynek keretein belül a helyiek díjmentesen látogathatják meg a barlangot (lakcímkártya szükséges hozzá!). A föld alatti kiránduláson túl délelőtt 10 órától egészen délután 2-ig játékos feladatok és programok várják a fiatalabb érdeklődőket, lesz geomese, különböző kirakós játékot, valamint interaktív kőzetbemutató is. A programokon nem helyiek is ingyenesen vehetnek részt, a barlangot ők a szokásos belépő díj ellenében látogathatják. Bővebb információ a rendezvényről itt található.

Egész hétvégés rendezvény az immár 6. alkalommal megrendezésre kerülő BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton, ahol a kihívásra vágyó sportolók akár az egész tavat is megkerülhetik. Az esemény március 20 és 23 között zajlik, majdnem 200 km táv várja a futókat, amit teljesíthetnek egyéniben, párosban vagy csapatban is, de aki csak egy részét szeretné a kijelölt útvonalnak lekocogni, az ezt is megteheti. Az embert próbáló távok leküzdése és a friss levegőn történő mozgás jótékony hatásai mellett a különböző vonzerők látványa (szigligeti vár, tihanyi apátság, stb) további pozitív élményt szerezhet. Bővebb információ a versenyről itt olvasható.

Akik pedig kevésbé szeretnék magukat megerőltetni, mégis a természetbe vágynak, a balatoni túraútvonalakon megtehetik ezt. A napsütötte órák hosszának és a hőmérséklet emelkedésének köszönhetően az élet újra felpezsdült, a növények hajtanak, az állatok elkezdenem mocorogni a téli pihenő után. Az alábbi oldalon bátran lehet szemezgetni az ajánlatok közül, egyre kell csak ügyelni: fényképezőgépünket se felejtsük semmiképpen otthon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr435866321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása