Boldog Új Évet!

2014. január 08. 10:21 - balaton | peti

föld napja.jpg

Ha kicsit megkésve is, de annál nagyobb szeretettel kívánunk sikerekben, boldogságban gazdag új esztendőt minden kedves Olvasónknak az alábbi népi köszöntővel:

”Adjon Isten füvet, fát,
Teli pincét, kamarát.
Sok örömet e házba,
Boldogságot hazánkba!”

S hogy ne csak kívánjuk mindezt, máris felhívnánk a figyelmet két érdekességre is: Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt.újabb látogatóközpontot létesít, amely ezúttal a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység élővilágát fogja bemutatni. A fejlesztés magába foglalja a 600 m2-es Természet Háza elnevezésű létesítmény megépítését is, amely a tervek szerint már idén ősztől várná a látogatókat.

Nem ez az egyetlen fejlesztés ami a Bakornyerdő Zrt. nevéhez köthető, Keszthelyen a Festetics Imre Állatpark létrehozása és működtetése is hozzájuk kapcsolható, valamint a Keszthelyi-hegységben több kilátót és közjóléti objektumot (esőbeállók, szalonnasütők, pihenőpadok) újítottak fel az elmúlt években.

Eközben a déli parton is belefogtak egy oktató- és turisztikai központ létesítésébe. Ennek első lépcsője a Balatonöszödön idén megnyíló nemzeti gyógynövénykert lesz, A munkálatok tavasszal kezdődnek meg, egy elhagyott kúria parkjába fognak több, hazánkban őshonos, a népi orvoslás által ismert és használt növényt telepíteni, így a látogatók is megismerkedhetnek ezekkel, s adott esetben saját otthonaikban is kamatoztathatják az itt megszerzett tudást.

A célkitűzések között szerepel a kúria felújítása is, amely helytörténeti kiállításnak adna otthont, valamint a Somogyvári Gyermekotthonhoz tartozó 30 hektáros terület állatparkká való alakítása is, ahol a látogatóknak lehetősége lenne az őshonos magyar állatfajok megismerésére is (rackajuh, szürke marha, puli).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr935742816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása