Fesztivál másként – Hello Wood

2013. július 29. 07:39 - balaton | peti

hello wood.jpgMostanában nagyon divatos különböző fesztiválokat szervezni. Általában ez alatt zenei programokat, táncot, ismerkedést értünk, a résztvevők legtöbbje pedig kedveli a különböző dallamokat és az erre való ütemes mozgást. De milyen fesztivál illene az olyan emberekhez, akik életében a legfontosabb az építészet és a környezettudatosság?

Nekik rendezték immáron 4. alkalommal a Hello Wood elnevezésű eseményt, melyre ez évben a Balaton-felvidéken, Vigándpetendtől nem messze, Csórompusztán került sor. Az egyhetes tábor célja, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz és a természethez. Ez képletesen véve és szó szerint is igaz.

A kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend, évről évre többen pályáznak valamilyen projektötlettel szerte Európából. De miről is van szó pontosan? Az egy hét alatt a résztvevők – főként építészek és leendő építészek – csapatokba verődve különböző kreatív tákolmányokat építenek meg elsősorban fából. A rendezvény célja a kapcsolatépítés – mind szakmai, mind magánemberi szinten – már elismert tervezők és tehetséges palánták között az országhatárok elmosódásával, valamint a különböző alkotói vágyak kielégítése. Az alkotásoknál fontos szerepet kap a művészeti érték is, de számít az is, hogy a későbbiekben az alapötlet továbbgondolható legyen.

A kitűzött célok maradéktalanul teljesültek – legalábbis az elkészült munkákból erre következtethetünk. Ha végignézzük az elkészült műveket, találhatunk közöttük egymáshoz illeszthető kiváló akusztikát biztosító ülő szerkezetet, mellyel a közösségi zenehallgatás egy új szintjét sikerült megvalósítani, spirál alakú szélerőművet, a tábortűz fényét a résztvevők között egyenlően elosztó kerti berendezést és egy tölcsér alakú csillagvizsgálót is, hogy csak a kedvenceimet említsem. A Hello Wood projektjei nem fejezték be pályafutásukat a tábor zárásakor, néhánynak közülük már most megvan a következő feladata, 5 alkotást a Szigeten állítanak ki, de további felhasználásra kerül a több mint 40 méteres, változtatható alakú asztal is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr555420046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása