Ilyen volt: Balatoni Vágta

2013. május 21. 16:18 - balaton | peti

vágta.jpg

A hétvégén került megrendezésre a Nemzeti Vágta balatoni előfutama Balatonlelle-Rádpusztán. A szervezők kiváló érzékkel választottak időpontot – nemcsak a pünkösd miatti hosszú hétvége okán, hanem az időjárás kapcsán is: napsütés és enyhe szél fogadta az érdeklődőket már kora délelőtt. A programok hivatalosan 11 órától kezdődtek, de a korábban érkezőknek addig sem kellett unatkozniuk, hiszen a kirakodó árusok kínálatából már ekkor is csemegézhettek, de információéhségüket is csillapíthatták a megjelent települések szóróanyagaiból. Köztük jelen volt Nagyvázsony, Fonyód, Zamárdi, Balatonszárszó és – természetesen – a Balaton régió is.

A lovas programok kezdetét az előfutamok jelentették, melynek győztesei a délutáni döntőben mérkőzhettek meg egymással, hogy eldöntsék, ki jut be a szeptemberben esedékes budapesti nagydöntőbe. A futamok között színes programok szórakoztatták a kilátogatókat, többek között felléptek a balatongyöröki huszárok, a balatonszárszói táncosok, de kaphattunk ízelítőt az íjak és közelharci fegyverek használatáról, valamint, hogy milyen a rock and roll Zamárdiban.

A döntőre szép számú nézősereg gyűlt össze a versenypálya mellett, akik testközelből láthatták, hogy Kenéz – Szentgál képviseletében – könnyedén utasította maga mögé kihívóit, így vele biztosan találkozhatunk majd ősszel a fővárosban is.

Vasárnap a lovak helyett a szamaraké volt a főszerep, ugyanis csacsinap került megrendezésre, melynek keretein belül láthattak az érdeklődők szamár szépségversenyt és csacsigaloppot is. A programot koncertek színesítették. A Nemzeti Vágta következő futamának helyszíne Nyíregyháza lesz, ahol a nyírségi előfutamot bonyolítják le június 9-én.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr125311072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása