Május 1-én garantáltan felébred a Balaton!

2013. április 23. 13:25 - balaton | peti

máj1..jpg

Május 1-én és az azt követő hétvégén igazi családi vakációra hív a Balaton! Számos, garantáltan igénybe vehető program várja a kirándulókat, csemegézzetek!

Tihanyban, a levendulaházban az alábbi programokon vehetnek részt a látogatók:
- A kőzetek világa – a világ kőzetei elnevezésű kiállítás és az ehhez kapcsolódó kőzetismereti foglalkozás "Kezet rá!" címmel.
- Kézműves foglalkozás melynek keretein belül levendulás levélnehezéket lehet készíteni
- Filmvetítés 17:15órától - ízelítő a magyar természetfilmesek munkáiból
- Legyél Te a teknősök keresztapja! - Indul a teknőspár névadó kampánya

A programon a részvétel ingyenes. Bővebb információkat itt találhattok

Gyenesdiáson szerdán kovácsműhely és borkóstoló várja az érdeklődőket. Bekukkanthatsz a kovácsmesterség rejtelmeibe és akár te is ütheted a vasat 10-12 óráig a Pilikáni u. 53 szám alatt, a Darnay Bormúzeumban pedig helyi pincék termékeit lehet kóstolni este 6 és 9 óra között.

Másnap állatfarm látogatás és lövészet szerepel a garantált programok között, lehetőség lesz háztáji állatok etetésére, simogatására, sőt még kecskefejésre is 10 és 12 óra között, a József Attila u. 5-ben. Az agyaggalamb-lövészetet egész nap ki lehet próbálni, csupán előzeteses bejelentkezés szükséges hozzá a +36-30/976--99-95-ös telefonszámon.

Pénteken a közel 400 darabos kályhagyűjteményt lehet megtekinteni nap közben 10 és 18 óra között. Ezen kívül sor kerül vezetett túrára is, amelyre előzetesen jelentkezni a Tourinform irodában lehet.

Szombaton ismét nyitja kapuit az I. Balatoni hal- és termelői piac, ahol 14 és 20 óra között környékbeli termékek, valamint balatoni hal vásárlására van lehetőség. Részletes információkat itt találhattok.


Hévízen május 1-jén tartják a város napját, amelyre külön ünnepséggel készülnek. Este 18:00 órától a Magyar Rádió Gyerekkórusa, 19:30-tól pedig Falusi Mariann és a Fabula Rasa lép fel a fürdővárosban. Szintén ezen a napon van lehetőség csatlakozni zenés táncos esthez a NaturMed Hotel Carbonában vagy kézműves bemutatóhoz a két Hunguest szálloda valamelyikében.

A Rendezvénytéren csütörtökön  13-18 óra között, valamint szombaton 7-12 óra között újra várja a termelői piac vásárolni, vagy csak nézelődni az arra járókat. Akik lemaradtak volna a szerdai zenés táncos mulatozásról, se csüggedjenek, erre ugyanis még lesz lehetőségük: csütörtökön a Hunguest szállodák, pénteken a Danubius Health Spa, a NaturMed Hotel pedig mindkét este várja a kikapcsolódni vágyókat.


Szervezett kirándulásokra is lehetőség nyílik, áprilistól októberig előzetes bejelentkezés után lehet részt venni azon a vezetett kerékpártúrán, amely szombat délelőttönként 11 órakor indul a Tourinform iroda elől. A programokról bővebben itt tájékozódhattok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr845242865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása