A Balatonban legalább lesz víz

2013. március 21. 09:58 - balaton | peti

Vankó Antal_vihar előtt.jpg

Nem egészen ezt vártuk a márciustól... Pedig másfél hete olyan szépen indult... Alábbhagytak a nagy hidegek, előbújt a Napocska is, a természet minden ízében érezni lehetett a tavasz közeledtét. Aztán múlt héten a legzordabb teleket megszégyenítő hóvihar köszöntött be hozzánk, azóta pedig egyfolytában az eső esik. Társszerzőm, Nati így kommentálja a helyzetet:

"El kell, hogy ismerjem, most azért már egy kicsit elegem van a hidegből, a szürkeségből és a csapadékból (legyen bármilyen halmazállapotú is) - és talán nem vagyok ezzel egyedül. Ma reggel a trafikban - hol máshol? - megvitattuk az aktuális időjárást, és arra jutottunk, hogy a mindig "szomjazó" mezőgazdaság mellett egy nyertese biztosan van ennek a zord időnek, ez pedig a Balaton, és végső soron ezen keresztül mi is. Jó hírem van mindenki számára! A Balaton átlagos vízszintje a reggeli vízállás adatok szerint 91 cm, tehát jó eséllyel indulunk neki a nyárnak, minden bizonnyal lesz elég víz a Balatonban.

Szeretem a Balatont. És nem csak azért mert itt születtem és itt élek - a Balaton egy élő, vibráló, ezerarcú csoda, néha hektikus, néha kiegyensúlyozott, de mindenképpen kedves és szeretnivaló. Az életem része. Éppen ezért örülök, ha "ő" jól érzi magát, és most bizonyára így van. Jólesően nyújtózkodik a medrében, és ha a szél egy picit fel is borzolja a felszínét (no meg a kedélyeit), még ebben a hűvös, hálátlan időben is mosolyog. És ha a Balaton mosolyog, mi, akik itt élünk, és azok, akik pihenni jönnek ide, mindannyian elégedettek lehetünk."

(A képet Vankó Antal küldte nekünk a tavalyelőtti fotópályázatunkra, köszönjük neki!)

Szólj hozzá!
Címkék: víz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr235157749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása