Társblog-ajánló: Utazni jó!

2013. január 22. 09:58 - balaton | peti

társblog budapest1.jpg

Kedves Látogatók! Bizonyára emlékeztek rá, hogy korábban egyszer volt már rá példa, hogy valamelyik régiós társblogról ajánljak bejegyzést. Elérkezett az ideje, hogy ezt másodszor is megtegyem. :-)

Ahogy szokásomhoz híven ma is böngészgettem közöttük, megakadt a szemem egy poszton, feltételezem a Balaton szó szereplése miatt. Mit írnak a Balatonról? - s rögtön kíváncsian beleolvastam.


Nem a Balatonról szólt, hanem az utazásról. Méghozzá olyan megközelítésből, melyekkel mélységesen egyetértek. Nem tudnám ilyen szépen megfogalmazni, saját, személyes tapasztalataimmal viszont annál inkább alá tudnám támasztani. Örülnék, ha minél többen elolvasnátok, s belegondolnátok a mondanivalójába, hátha Ti is találtok közte hasznos gondolatokat!

"Cserhalmi Imre: Utazni jó!

A vonaton, Kelenföldtől Balatonföldvárig végigsírta az utat szegény anyám. Örömében sírt, mert életében először láthatta a Balatont. Harmincnégy éves volt, ez még a legutóbbi átkosban történt. Amikor most azt olvasom egy kedves könyvben, hogy utazás nélkül lehet élni, de nem érdemes, háborgok kissé: csak nem kellene emiatt leminősítenem anyám Balaton előtti harminchárom évét? Az a baj ezekkel a bombasztikus kifejezésekkel, hogy könnyen fogyaszthatóak. Azonnal rábólintunk, hogy persze, hát feltétlenül, sőt pláne, pedig inkább csak jópofák, mint igazak."

folytatás

komment
Címkék: társblog

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr235033898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása