Advent 2.

2012. december 04. 16:49 - balaton | peti

advent 2.jpg

A cím láttán kicsit furcsán nézhettek, hiszen 1. rész nem készült a témában, mivel egyéb elfoglaltságaim és az oldalon végbement változások miatt sajnos nem volt lehetőségem külön bejegyzést szentelni neki, de úgy gondolom, hogy a második gyertya meggyújtásához kapcsolódó eseményekről mindenképpen hírt adok Nektek, hiszen több helyszínen is különleges adventi rendezvények várják az érdeklődőket.

Keszthelyen a belváros díszkivilágítása, a sétáló utcában felállított városi betlehem, és az adventi vásározók mellett templomi koncertekkel, játszóházakkal, ünnepi gyertyagyújtással, jótékonysági koncertekkel várják a családokat december 2. - december 24. között.

Hévízen a december 1. – december 23. közötti rendezvényen bemutatkoznak a Hévíz Kistérség települései helyi termékeikkel, hagyományőrző csoportjaik pedig színesebbnél színesebb műsorral készülnek. A gyermekeket játszóház, az idősebb korosztályt pedig előszilveszteri buli várja. A forralt bor és sült gesztenye mellett hétvégenként lesz igazán mozgalmas a Deák téri színpad és környéke.

Zalakaroson az adventi időszakban, december 1-15. között a Zalakarosi Fürdő előtti téren adventi vásár, forralt bor és mindenféle finomság várja a vendégeket. A hétvégék csúcspontja az élő betlehem és az óriás adventi koszorú, ami a Fürdő előtti téren kerül felállításra. Lesz még aquafitness és aquarelax, december 7-én RiseFm Nite Force Party – Éjszakai Élményfürdős Buli, december 8-án a Mikulás is megérkezik a Fürdőbe.

A Siófok megújult Fő terén kialakított hangulatos Adventi vásárban december 1. és 24. között kézművesek és kereskedők várják a szeretteiknek ajándékokat kereső vásárlókat, ünnepváró szabadtéri programok a kikapcsolódni vágyókat. A színpadon hétvégenként a helyi iskolák diákjai és művészeti csoportok műsoraikkal segítenek feleleveníteni a karácsonyi ünnepkör hagyományait, valamint népszerű előadóművészek, zenekarok hangulatos koncertjei varázsolják ünnepivé a készülődést. A téren felállított betlehem, vasárnaponként az adventi gyertyák ünnepélyes meggyújtása várja a vendégeket.

Szintén déli parti program a balatonföldvári Zúzmara Fesztivál, mely december 7-9. között kerül megrendezésre. A közösségi ház és a városháza is fontos szerephez jut a különböző előadások kapcsán, lesz itt színházi gyermekelőadás, kézműves foglalkozás és népi, táncos játék is. A rendezvény ideje alatt a Mikulás is felbukkanhat, de a szolgáltatók is különleges akciókkal (karoke, adventi ebéd, ingyen szauna- és jakuzzihasználat, stb.) várják a vendégeket. Erről bővebben itt olvashattok.

Végül, de nem utolsó sorban Balatonfüred is otthont ad különféle adventi rendezvényeknek. Főszerepben a Vaszary Villa lesz, de az Anna Grand és a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ is bekapcsolódik az eseménysorozatba. Részletes program ezen a honlapon, az állandó adventi kiállításokról pedig a mellékelt plakáton tájékozódhattok.

advent bfüred.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr34947532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása