Nemcsak láttuk, de meg is kóstoltuk a látott halat!

2012. november 12. 14:58 - balaton | peti

garda fesztivál 2010-6.JPG
Az első bejegyzés a héten ismét egy élménybeszámoló, mellyel kapcsolatban külön örömmel tölt el, hogy szintén egy általam ajánlott programról íródott. Az alábbi sorokat Natinak köszönhetitek:

"A hétvégén kilátogattunk Tihanyba, a Gardafesztiválra. Első benyomásom két szóban foglalható össze: sokan voltak - úgy látszik, messze földre elért a tihanyi halünnep híre, még a Gasztroangyal forgatócsoportja is ellátogatott a rendezvényre. 

A Belső-tó közelében tudtuk letenni az autót, persze ez nem jelentett különösebb gondot, legalább sétáltunk egy picit. Még az előtt, hogy elértük volna az árusok végeláthatatlan sorát, óriási élményben volt részünk: többedmagunkkal újra birtokba vettük a Pisky sétányt, amely ha nem is teljesen, de nagyjából már elkészült! A kilátás most is, mint mindig, csodálatos volt!

A sétány Visszhang-domb felőli végén aztán mintha egy piactér kellős közepébe csöppentünk volna - a levendulaolajtól, és a lufibohóctól kezdve a kézzel készített ékszereken és kerámiákon át a forró csokiig és a házi sajtig volt itt minden.

És volt halsütő is! Először mi is körbeálltuk a hatalmas tüzet, illetve parazsat, amely köré a szakavatottak a venyigére húzott gardákat beszúrkodták a földbe - szigorúan 45 fokos dőlésszögben. Aztán családi kupaktanácsunk úgy döntött, hogy termoszban magunkkal hozott mézes tea ide vagy oda, mégiscsak elég hűvös az idő, és nem várjuk ki, míg eredeti környezetben megsül a látott hal, felkerestük a Balatoni Halgazdálkodás egyik halsütőjét. Gardát kértünk és busa-fasírtot.

Én nem értek a halakhoz, általában már csak a tányéron találkozom velük. Szeretem, ha minél kevesebb bennük a szálka, és azt se mondanám, hogy az ízéből meg tudom állapítani, hogy ragadozó vagy növényevő fajta. Így hát a sült gardáról sem tudok ilyen mélységekben jellemzést adni - legyen elég annyi, hogy nagyon finom volt. És hogy a fesztivál-gasztronómia teljes legyen, a forralt borhoz azért sült gesztenyét is ettünk - mely kislányom tetszését még a halnál is jobban elnyerte!"
komment
Címkék: gasztro garda Tihany

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr84903437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása