Könyvajánló: A világ közepén

2016. augusztus 01. 12:38 - balaton | peti

trilogia.jpgOlvasni mindig jó. Akár verőfényes napsütésben a strandon, akár esősebb időben a szobában vagy a nyaraló teraszán. És milyen könyvek lehetnek ehhez a leghangulatosabbak a Balaton körül? Természetesen a balatoni témájúak... Korábban is bemutattunk már ilyenből néhányat és a lista most egy újabb taggal bővül.

Ráadásul visszatérő szereplőről beszélhetünk, hiszen Tóth Gábor Ákos balatoni élményregény-trilógiájának első két kötetéről olvashattatok a blogon (itt és itt), idén pedig a befejező történetrész is megérkezett A világ közepén címmel. A történetről annyit árulunk el elöljáróban, hogy a korábban megismert Kanadából hazaköltözött magyar házaspár úgy dönt, hogy végleg letelepedik Balatonszépén, felújítja a megörökölt romos kúriát és megpróbál beilleszkedni a Balaton parti kis falu életébe. A tóparti helység különc lakói először ugyan az őrületbe kergetik őket, de egy jó balatoni halászlé és egy pohár hűs kéknyelű után máris más színben fest az a bizonyos öreghegyi szőlőskerttel körbevett Fenséges Rom, amelyet ráadásul még egy titokzatos legenda is övez. Sokat dolgoznak, de közben örömmel élik az életüket, új barátokat szereznek, és mindvégig arról ábrándoznak, hogy hamarosan újjászületik a ház, a kert, hogy a szőlőből, a borászkodásból és a vendéglátásból fognak megélni... Felfedezik a legjobb helyeket a környéken: hol lehet a legfinomabb kecskesajtot, mézet vagy éppen erdei gombát venni – és hát a vendéglősökkel is behatóbb kapcsolatra tesznek szert.

A trilógia nem titkoltan a Peter Mayle és Francis Mayes által megteremtett élménykönyv műfaját szeretné magyar viszonyok közé átültetni. Abból a hitből született, hogy a Balaton-felvidék is van annyira érdekes és izgalmas, mint egy toszkán vagy provence-i vidéki idill. A híres élményregényekkel vetekedő „édesvízi mediterrán” történetek sodrását hatásosan adagolt sok-sok humorral, gasztronómiai kalanddal és életszeretettel fűszerezte eddig is a szerző, így aztán nekünk, olvasóknak ezúttal sem marad más dolgunk, mint megmerítkezni ebben a hangulatban és életérzésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr358928032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása