Zalakaros, ahol még lehet kicsit gyerek az ember

2016. július 25. 13:53 - Deli Kitti

A zalakarosi fürdő túllépett már a klasszikus gyógyfürdőkről kialakított "áztatós" imázson, és egy nagyon klassz fürdőkomplexummá nőtte ki magát, ami családbarát, szórakoztató, de a emellett kiemelt gyógyhely szerepe is megmaradt.

Így az 1965 óta (!) működő termálfürdő nemcsak a gyógyulni vágyókat célozza meg: egyszerre tud egymás mellett élni a zajos siserehad és szundikáló nagypapa csapat - a stresszmentesítő wellnessre vágyó szülőkről nem is beszélve.

gopr1302.JPG

 

ADRENALIN CSÚSZDAPARK

A 12 év felettieket célozza meg a csúszdapark. Mint tudjuk, ez az a kor, amikor a gyerekek alaposan tinédzserkorba lépnek, nagyon vagányak, és szívesen lelépnek a szülők pásztázó tekintete elöl. Jól is teszik, mert az anyukák jelentős része lehet, hogy magasabb pulzusszámra kapcsolna egy UFÓ vagy Kamikáze csúszda láttán.  

gopr1306.JPG

Az összesen 5  tematikus csúszda között van 100 méter feletti hosszúságú, van, amin 70 km/h sebességet lehet elérni, de olyan is, amin egy gumikarikával lehet száguldozni.  Felhívjuk a gyerekek figyelmét, van, hogy  apa érzi a lehetőséget, hogy  beleálljon egy napnyi csúszdásába, akkor ne buktassuk le a   "vigyázok a gyerekre" szövegét. 

 gopr1310.JPG

Bár van olyan is, aki teljesen felvállalja ezt. Így ismerkedtem meg a Hok testvérekkel és szüleikkel. Nati és Benedek kettesével szedték a lépcsőfokokat és csúsztak újra és újra az egyre meredekebb csúszdákon. Édesapjuk is lelkesen loholt utánuk és csúszott ő is. Édesanyjuk a háttérben szurkolt és instruálta a gyerekeket, hogy mi a helyes testtartás csúszás közben.

Még több érdekesség a csúszdákról itt olvasható

Nati és Benedek szerint nem lehet megunni ezeket a csúszdákat. Natinak a leghosszabb, zárt, belül szépen kivilágított zöld csúszda, a Varászalagút a kedvence, Benedek pedig a narancssárgára esküszik. Jómagam inkább a gyerekcsúszdák egyikét tartottam inkább szimpatikusnak, de elméleti síkon foglalkoztatott az a bizonyos 20 m magas Kamikaze csúszda is a 70 km/h-s végsebességgel.

g0061295.JPG

A CSÚSZDÁN TÚL

Persze nemcsak csúszdákból áll a zalakarosi gyerekstrand. Van hullámmedence, kisebb pancsikolók, vízágyúk, mászókák, én már abban elfáradok, hogy felsoroljam őket, hát ha még ki is próbálnám mindet! Ha kint esetleg tombol a vihar, vagy lilul a gyermekünk szája, akkor a beltéri részen is meg lehet találni mindent, ami szükséges ahhoz, hogy a legkisebbek csak bedőljenek este az ágyba.

Bővebb infó a zalakarosi gyerekvilágról itt

Egyik medencéből a másikba hálókon mászva is meg lehet tenni az utat, és onnan a vízbe pottyanni, csúszdázni, úszkálni, hintázni. Ha a poronty már túlpörögte magát és úgy érzi, hogy legyőzte a vízágyúval az összes ellenséges kalózt, akkor a fenti részen, a relax zónában kicsit ki tudja fújni magát a következő megmérettetés előtt,  vagy válthat szárazföldi üzemmódba a tömérdek játékok és a lelkes animátorok segítségével.

g0041249.JPG

Nagyon jó látni a gyerekek lelkesedését,  az ember komolyan elgondolkozik rajta, hogy most azonnal visszaváltozik gyerekké és kiveszi a részét a vízicsatákból.  Bár bevallom az is jó volt, amikor a másik medencébe vitt az örvény és csak lebegtem a víz tetején és hagytam, hogy sodorjon az ár, és becsukott szemmel hallgattam, ahogy a sok gyerek nevet körülöttem - kicsit olyan nyugdíjas tempóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr858898216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása