Szombaton indul a balatoni strandszezon

2016. június 15. 12:54 - balaton | peti

strand_balaton.jpg

A Balatoni Kör és a Balatoni Szövetség szervezésében idén is nagyszabású, az egész Balaton-partot megmozgató eseménysorozattal készülnek a balatoni fürdőszezon megnyitására 2016. június 18-án.

A Balaton hőmérséklete az időnként szeszélyes időjárás ellenére is meghaladta már a 20 fokot (az utóbbi napokban 23 fokos volt a tó vize), így szombaton pontban délután 2 órakor minden, az eseményben részt vevő strandon tóbafutó-versennyel nyitják meg a strandszezont, majd fél 3-kor körbekoccintják a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel is készül a jeles eseményre, de több más kulturális program is színesíti majd a balatoni összetartozás napját.

Tavaly tíz partner-település részvétével, a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség támogatásával indította útjára a Balatoni Kör a hagyományteremtő rendezvényt, amely egyben az év legnagyobb strandpartija Közép-Európában. Idén Keszthelyen, Gyenesdiáson, Szigligeten, Badacsonytomajon, Fövenyesen, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonbogláron, Fonyódon és Balatonfenyvesen csatlakozhatunk a szezonnyitóhoz, a kiemelt helyszín pedig Balatongyörök és Balatonmáriafürdő lesz.

Balatongyörökön piknik-placc szépségversenyt szerveznek, a strandi éttermek különleges napi ajánlattal és kreatív fröccsökkel várnak minden strandlátogatót, a gyermekek részére pedig családi homokvárépítő-versenyt szerveznek délután két órától, míg Badacsonytomajon Badacsony kérdőív és csoportos ügyességi versenyek várják az első strandoló vendégeket. Gyenesdiáson a Lidó strandon a Karám Büfé támogatásával 14-17 óra között homokvárépítő verseny és lángos kóstoló lesz, míg Zamárdiban az avarok és longobárdok idejébe kalauzolnak el mindenkit a történelmi hétvégén.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tekintettel a Balaton régió kiemelt turisztikai jelentőségére, üdvözölve a régiós összefogás újabb példáját, idén is szakmai támogatásáról biztosította a szervezőket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr398811888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása