III. Csirke-csülök fesztivál a nagyvázsonyi Kinizsi Várban

2016. április 21. 15:49 - balaton | peti

csirkecsulok.jpg

Harmadik alkalommal rendezik meg a nagyvázsonyi Kinizsi várban a Csirke-csülök fesztivált. A kétnapos program egy hétre elegendő kulturális és gasztronómiai csemegével szolgál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A tavaszköszöntő esemény vásári komédiával, hagyományőrző íjászbemutatóval, érmeveréssel, korabeli játszóparkkal, Gryllus Vilmos koncerttel és számos érdekességgel idézi meg a reneszánsz kort április utolsó hétvégéjén. A Bakonyban fellelhető gyógynövények ínyenc gasztro-kultúrájának bemutatásáról Szőke András különleges tálalásában csemegézhet majd a nagyérdemű.

Mátyás király Fekete seregének legbátrabb és legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak várában életre kel a történelem és a reneszánsz kor. A kétnapos időutazás során gyermekelőadásokkal, Csobánc vár vitézeinek korhű fegyverbemutatójával, a Szelindek középkori világzenei forgatagával, vásárral, pónizással várnak mindenkit a szervezők. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatják a gyermekek, milyen kovácsnak lenni, vagy éppen fazekasnak. Betekintést nyerhetnek a papírmerítő műhelybe, a várnyomdába, megmászhatják a Kinizsi vár tornyát, íjászkodhatnak, de akár az érmeverés tudományát is elsajátíthatják.

Egész nap működik a gyerekek körében legnépszerűbb korabeli játszópark, körhintával, lovagi játékokkal és pihenést nyújt a családok számára a szalmavár. A gyerekeket Rudi bohóc Igazság kútjából kicsorduló klasszikus, jól ismert és kedvelt népi meséi szórakoztatják. Kosztümös színielőadásokat láthatunk a SZó és Kép Színpad előadásában, mint például az Igazmondó juhász vagy Székelyasszony meg az ördög című mesejátékot. A gyerekek és felnőttek kedvence, Gryllus Vilmos is fellép a fesztiválon, de vendég lesz Mónus József, a Farkas és a Kinizsi Íjász Baráti Kör is, akik fegyverbemutatóval, íjászattal és egyéb korhű érdekességekkel kápráztatják el a nagyérdeműt és egyik nap sem maradhat el a népszerű solymász bemutató.

További információk a rendezvényről itt találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr328651588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása