Hétvégére: középkori mulatság, bornapok és színház

2015. július 08. 12:51 - balaton | peti

csobanc.jpg

A tomboló kánikula ellenére érdemes kicsit elszakadni a közvetlen vízpartról, hiszen rengeteg színes rendezvény egészíti ki a tó melletti hűsölést. A hétvégén 3 helyszínre érdemes külön odafigyelni: Gyulakeszire, Gyenesdiásra és Balatonfüredre.

XII. Gyulaffy napok Csobáncért

Középkori vásári forgatag szombat napkeltétől vasárnap napnyugtáig kézművesek vásárral, talpas és lovas vitézek felvonulásával, vitézi erőpróbával és ifjú sihederek palánkvár foglalójával. A fehérnépnek játszóház, valamint fölhágás a Csobáncra és szomjoltás a hegy levével. Estének közeledtével hírös zenészek, komédiások előadásai.

Rendezvényeink helyszíne: Csobánc vára, Gyulavezér Lovasbirodalmának Vásártere és Küzdőtere, A helyszínen látogathatók magyar, perzsa, török táborok, Gyulakeszi Általános Iskola, a falu kapcsolódó rendezvényeinek helyszíne.

Részletes program és további tudnivalók itt olvashatók.

 

Süss fel Nap! III. hétvége: Gyenesdiási Bornapok

Igazi felüdítő programsorozat, melynek során népművészek bemutatói, kézművesek vására, fenséges gasztronómia, kitűnő borok és színes kulturális rendezvények várják az érdeklődőket. Számos borház kínálja a zalai és badacsonyi borait, sütögetők a lacipecsenyét, lángost, rétest, valamint kézművesek és népművészek portékáikat.

Rendezvény helyszíne: Kárpáti korzó rendezvényterülete

Részletes program és további tudnivalók itt olvashatók. borrrr.jpg

Kisfaludy Színházi Fesztivál

Július 7 és 12 között 6 napos Színházi Fesztivált tart a Kisfaludy Színház Balatonfüreden. Szabadtéri és zárt helyszíneken minden nap más társulat darabját láthatják nézőink. Egy héten keresztül minden nap könnyed, de színvonalas előadásokat láthat a közönség. Fellép a kaposvári Csiky Gergely Színház, az Orlai Produkció, a Veszprémi Petőfi Színház, a gyerekek szórakozásáról a PR-Evolution Dance Company és a Kisfaludy Színház közös táncmeséje a Lúdanyó meséi, és a a MárkusZinház az Égigérő fa című előadása gondoskodnak majd. A fesztiválprogramban olyan neves színészek játszanak, mint Haumann Petra, Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós színművészek, Hunyadkürti György Érdemes művész, vagy Ötvös András Junior Prima-díjas színművész.

Rendezvény helyszíne: Balatonfüred, Kisfaludy Galéria, Anna Grand Hotel, Balaton Szabadidő központ

Részletes program, jegyinformáció és további tudnivalók itt olvashatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr527609906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása