A Balaton – ahogy eddig még nem láthattuk

2015. június 29. 09:20 - balaton | peti

oriaskerek.jpg

Június 25. és augusztus 9. között látványos attrakcióval bővül Siófok turisztikai kínálata, ugyanis Európa legnagyobb mobil óriáskerekét állítják fel a Nagystrandon. A szerkezet 70 méter magas, a kabinokból páratlan kilátás nyílik a Balatonra.

A nem mindennapi látványosság a 2000-es hannoveri világkiállításon debütált, s azóta járja Európa városait, idén Siófok lesz a 6. helyszín, ahol fel lehet rá ülni. Külön pozitívum, hogy a 40, 6 személyes fülke teljes mértékben akadálymentesített, illetve éjszaka is működik az óriáskerék – 30000 színes égővel kivilágítva – csodálatos kilátást biztosítva a Balaton esti fényeire.

Tiszta időben a teljes Keleti-medencét beláthatjuk, de kényelmesen felismerhetjük a Balaton-felvidék hegyeit is, akár még Szigligetet vagy a Badacsonyt is. Az elkövetkező 2 hónapos időszakban valószínűleg kedvelt szereplője lesz a nyaralási képeknek az óriáskerék, így tovább öregbítve a Balaton hírnevét.

Az óriáskeréken egy menet 3 teljes kört jelent, ami minimum 10 percig tart, de ez az utasok számának függvényében változhat (nőhet), a jegy ára pedig 2000 Ft felnőtteknek, 1500 Ft gyerekeknek (140 cm alatt). További információk és képek itt találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr887581976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása