VI. Fonyódi kolbászfesztivál

2015. február 03. 13:55 - balaton | peti

fonyod_kolb.jpg

A korábbi évekhez hasonlóan február első hétvégéjén (február 6-8.) ismételten Fonyód lesz a Balaton gasztronómiai központja, ahol hatodszorra rendezik meg a helyi kolbászfesztivált. A korábbi programelemek mellett – szárazkolbászok- és házi pálinkák versenye – először mérhetik össze tudásukat a résztvevők a Kolbásztöltő Diákolimpián vagy a Balatoni Települések Kolbásztöltő versenyén.

A rendezvényhez kapcsolódóan szombati napon nyitva tart 10 és 16 óra között a Siposhegyi kilátó, a villasort pedig vezetett túra mutatja be délután 2 órától. Az kolbászverseny helyszínén, mely idén is a Zákányi Kálmán Sportcsarnok lesz, eközben mesterszakácsok mutatják be tudományukat különleges disznótoros étkek formájában és ismételten lehetőség nyílik válogatni a termelő piac legfinomabb portékáiból is (mangalica termékek, különleges borok, édességek, stb.). Egész nap lehet majd szavazni a legízletesebbnek vélt kolbászokra, a nap pedig jótékonysági borárveréssel zárul, ahol dél-balatoni borosgazdák nedűire lehet licitálni.

A felhőtlen jó kedv és minőségi gasztronómiai élmény garantált, a részletes program itt található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr797136561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása