Könyvajánló, de jó!

2014. július 30. 10:25 - balaton | dia

 summer-reading-small.jpgA blogon már több könyvajánlót is olvashattatok, most újabb 2 könyvet mutatunk be hogy ebben a borongós időben se unatkozzatok. Ha év közben nincs időnk az olvasásra, akkor a nyaralás alkalmából biztos tudunk időt szakítani rá, akár a hűvös hotel szobában a délutáni pihenő alatt, vagy akár a strandon napozás közben. Természetesen most is olyan könyveket mutatunk be melyek valamelyest kötődnek a Balatonhoz.

Az első könyv Nemere István tollából származik a címe pedig Merénylet a Balatonon, bár a könyv 2010-es kiadású, úgy gondolom, sosincs késő elolvasni. A könyv hősei sokak számára ismerősek lehetnek, főleg akik olvasták már A fantasztikus nagynénit, A várúr fiát vagy A titokzatos padlást. A fantasztikus nagynéniből pedig kétrészes filmadaptáció is készült, melynek egyik főszereplője nem más, mint Ruttkai Éva (Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő) aki egy pörgős nagynénit alakít. A szereplők tehát Csaba és Huba, barátnőjük Anikó, Ákos a várúr, felesége Katinka, és a már említett nagynéni, becses nevén Amália, aki a vad dél-amerikai pampákról költözött haza. A könyv pedig egy napjainkban is aktuális témát érint, hogy a szereplők egy nemes ügy érdekében miképp szállnak harcba, akár az életüket is kockáztatva.

könyv.jpg

A következő könyvnek már bemutattuk az első fejezetét. De ebben a kötetben Helka testvére Ciprián a főszereplő. Nyulász Péter írása mely a Ciprián, a Balaton hercege címe viseli idén került a könyvesboltok polcaira. Ciprián társa egy kopott bundás lény Mitmitke lesz, kinek felbukkanásával sok-sok izgalmas kaland veszi kezdetét. A könyv olvasása közben megtudhatjuk hogyan keletkezett száz halom Battán, tengerszem Megyer-hegyi malomkőbányában, földvár a Balatonnál, vagy a Sió csatorna. A fődipicinyek, nyápicok, dinkák, sziporkák, csordás farkasok, Zemúr és Mitmitke, úgy gabalyítják a történet szálait, hogy biztosak lehetünk benne hogy izgalmas olvasmány elé nézhetünk. Ciprián a varázslat helyett a józan ész hatalmában bízik, és így probálja megoldani a keletkezett problémákat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr786559021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása