Akadálymentesítés Gyenesdiáson

2014. július 26. 15:12 - balaton | dia

E238826ED21BE4A0AF37B4211293F0EB.jpgKorábbi bejegyzésünkben már említettük, hogy egyre több akadálymentesített kiállítóhely kerül kialakításra a régióban, ezzel is lehetővé téve, hogy a mozgás-, hallás-, látássérült emberek épp úgy tudjanak szórakozni, kikapcsolódni, mint egészséges társaik. Most a legújabb fejlesztést mutatjuk be nektek, melyet a gyenesdiási strandon alakítottak ki, lehetővé téve hogy a mozgáskorlátozott, illetve nehezen mozgó emberek is könnyen a vízbe tudjanak jutni.

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése. Mediterrán hangulatának köszönhetően turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

40D16018FB4FFD79B0C290E37AA0A352.jpg

A település 2 strandján az idei évben is több újdonság, fejlesztés növeli a vendégek komfortérzetét, melyek közül a legjelentősebb avatására július 24-én került sor a Diási Játékstrandon. A kerekes székesek, vagy éppen nehezen mozgó idős emberek vízbe jutását segíti az az innovatív akadálymentes vízi bejáró. Az úszóstégen – melyen az akadálymentes bejáró kialakításra került – egyúttal koktélozó kezdi meg működését, mely újszerű élményt kínál a strandoló vagy éppen a vízpartot élvező vendégeknek. A most átadásra kerülő bejáró a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében sikerült megvalósítani. E pályázat keretében további 7 balatoni településen kerül átadásra akadálymentes vízi bejáró.

k_IMG_6309.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr216543601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása