Megúszod?

2014. július 17. 11:51 - balaton | dia

Balaton-átúszás3.JPG

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a tó egyik legnagyobb sporteseménye a Balaton-átúszás. Most szombaton több ezer ember teszi meg a révfülöpi kikötő és balatonboglári Platán strand közé eső 5,2 km-es távot.

A vízbe szállás előtt a nevezőknek át kell esnie egy gyors orvosi vizsgálaton, aki viszont nem akar sorba állni, annak lehetősége van az előregisztráció mellett, otthonról hozott (30 napnál nem régebbi) orvosi igazolás bemutatására is. Minden versenyző kap egy vonalkódos csuklópántot, mely a startnál illetve a célnál is leolvasásra kerül, így egyből kiderül mennyi idő alatt sikerült is teljesíteni a távot. A szakaszt egy átlagos úszó 3 óra alatt teszi meg, de az igazán gyorsaknak kicsivel több, mint 1 óra is elég. A táv során körülbelül 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat.

Az esemény honlapján sok hasznos információ mellett fotókat is nézegethetünk a régebbi átúszásokról valamint hasznos tippeket is olvashatunk, hogy igazán felkészülten érkezhessünk a helyszínre. Itt pedig az előző évek statisztikájából csemegézhetünk ahol az indulók számától kezdve, a leggyorsabb célba érőkön át a legfiatalabb és a legidősebb úszókról is kaphatunk némi információt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr376486887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása