Bármikor a Balatonon lehetsz!

2013. április 23. 12:32 - balaton | peti

street view.jpg

A mai naptól hazánkban is elérhető a Google Street View. Az internetes keresőóriás magyarul Utcaképre keresztelt szolgáltatása lehetővé teszi, hogy virtuális sétát tegyünk a különböző helyszíneken - ahogy a képen is látszik, akár a Balaton partján is (a Badacsonyról ilyennek látszik szeretett tavunk, a képre kattintva láthatjátok teljes egészében).

Hosszas jogi viták és előkészületi munkák előzték meg ezt a bejelentést, de ezek elhárulása után mostantól mindenki szabadon pásztázhatja kiszemelt célpontjait. A képek többsége még 2011-ben készült, így előfordulhatnak minimális eltérések a valós és virtuális utcák között, de ez csak elenyésző hányadát jelenti a feldolgozott anyagnak.

Bárki megtekinthet egy-egy helyszínt, ha behozza böngészőjébe a Google Maps-et és bal oldalon felül, a közelítő/távolító gomb felett található sárga emberalakot ráhúzza a térképre. Ilyenkor kék csíkok jelennek meg, melyek azt mutatják, hol készültek pontos képek az adott utcáról.

Próbáljátok ki Ti is! Ha valami izgalmasat találtok a Balaton régióról, feltétlenül küldjétek el nekünk a balaton@itthon.hu e-mail címre.

Szólj hozzá!
Címkék: google térkép

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr455242792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása