Újabb elismerés a Balaton régiónak

2013. február 11. 09:01 - balaton | peti

figula_pinotgris_2011_n.jpgIfj. Figula Mihály kapta meg a hazai fiatal borászok szakmai díját, a Pannónia Aranygyűrűt és a vándorserleget. A füredi borász az elismerést az idei borbálon vehette át a korábbi nyertestől, a szekszárdi Sebestyén Csabától. A legjobb pályamunka és a 2011-es Köves Pinot Gris válogatás hozta a sikert.

Hagyományosan, immár nyolcadszor megrendezett bálon ezúttal is a hazai legjelesebb bortermelők találkozhattak egymással, hiszen az eddig huszonegy alkalommal megválasztott Év bortermelői valamennyien jelen voltak az eseményen. Jókai Anna Kossuth és Prima Primissima díjas írónő fővédnökségével megrendezett idei Magyar Borok Bálján második alkalommal adták át az ifjú borászok legrangosabb elismerését a Pannónia Aranygyűrűt.

A leadott pálya munkája a Köves Pinot Gris válogatás volt, ami 2009-ben készült. Ez egy egyszeri, megismételhetetlen bor, nem lehet modellezni, ami persze nem is cél, hiszen ez a szépsége is egyben a borkészítésnek. Érdekessége, hogy 2009-ben egy nagy vihar teljesen szétverte a szőlőjüket, alig maradt valami, de ebből viszont egy autentikus, nagyon koncentrált bor született.

A díjat a 2004-ben alakult Pannónia Női Borrend hozta létre, három évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy támogassa, illetve felhívja a figyelmet a fiatal hazai borász tehetségekre.

A szakmai díjra egy a borkészítési hitvallást tartalmazó pályázat benyújtásával és egy saját maguk által készített borral jelentkezhetnek a 35 év alatti, minimum középfokú szakirányú végzettséggel rendelkező fiatal borászok.

Szólj hozzá!
Címkék: bor díj

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr455073822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása