Szakácsvilágbajnokság magyar főszereplővel

2013. január 30. 09:31 - balaton | peti

bocuse.jpg

Manapság igen divatos különféle világbajnokságokat rendezni, hogy az adott mesterség legkiválóbb képviselői azonos keretek közt vethessék össze tudásukat, de ilyenkor a nemzetközi kapcsolatok javulása, s az adott termékek marketingértékének növekedése sem elhanyagolható.

Miért lenne ez alól kivétel az ételek világa? Kedden a franciaországi Lyon-ban kezdetét vette a világ legjelentősebb szakácsviadala, a Bocus d'Or, ahol 24 nemzet legjobbjai küzdenek meg egymással. A történelem során először magyar főszereplője is van az eseményeknek, Széll Tamás, az Onyx étterem séfje ma mutathatja meg a magyar konyha különlegességeit.

Hogy mennyire komolyan is vették a felkészülést, jól mutatja, hogy edzőnek "leigazolták" a dán Rasmus Kofoed-et, aki az említett világbajnokságon egyedülinként a dobogó minden fokán állt már. Edző? - kérdezhetnétek joggal. Igen, ugyanis a verseny komoly előkészítést igényel. Először a majdan főzendő menüt kellett összeállítani úgy, hogy abban előre meghatározott tételek is szerepeljenek, ennek elkészítésére korlátozott időkeret áll rendelkezésre. A feladatot nehezíti, hogy a kiírás szerint néhány alapanyag titkos lesz, kilétükre csak a verseny közben derül fény.

A magyar koncepció egy hazai találmányra, a rubikkockára fog épülni: négyzet alakú tányérokon 6 jellemző szín fog visszaköszönni utalva a bűvös kockára. Szintén hungarikumokkal találkozhatunk a menüsorban, Széll ugyanis gulyásleves és lángos elkészítését is tervezi - persze néhány titkos és különleges összetevővel megspékelve. Hogy milyen sikerrel? Hamarosan kiderül.

A főzővébével egy időben zajlik a SIRHA gasztronómiai szakkiállítás, ahol a Magyar Turizmus Zrt is képviselteti magát, standján a magyar gasztronómiát és borokat, illetve pálinkákat népszerűsíti.

Szólj hozzá!
Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr685052473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása