Társasjáték-ajánló: Szereted az állatokat?

2012. november 19. 09:08 - balaton | peti

társas2.jpgA nappalok rövidülése és a gyakoribb esőzések miatt egyre nagyobb szerepet kap a szabadidő eltöltésében a kényelmes, meleg szoba. Ez teljesen érthető, éppen ezért szeretnék az itt eltöltött órákhoz is esetleges tippeket adni. Korábban már olvashattatok könyvajánlót, a lista valószínűleg hamarosan bővülni fog, most azonban olyan következik, ami eddig még nem volt a Balaton-blog életében: társasjáték-ajánló!

A hétvégét otthon töltöttem, s megakadt a szemem az egyik régi kedvencünkön. Már a címe is sokat sejtető: Szereted az állatokat? - Barangolás a Balaton körül. Ebből kitalálhatjuk, hogy a helyszín nem más, mint szeretett Nagy Tavunk, és központi szerepe van az élőlényeknek.

Könnyed kis családi játékról van szó, 30-40 perc alatt véget ér egy menet. Minden résztvevő egy-egy állatfigura képébe bújva róhatja a Balaton-partot és helyenként a vízfelszínt is. Meg kell jegyeznem, hogy nem lineáris játékmenetről van szó, tehát nincs megadva kötelező haladási irány, az éppen soron következő személy dönti el, merre akarja folytatni útját.

társas3.jpgA játék célja nem bonyolult: össze kell gyűjteni 6 különböző fajtájú állatkártyát, melyek között lennie kell egy fokozottan védettnek is (ezek külön jelölve vannak, de értékükből is jól látszik). A típusokon belül rengeteg választási lehetőség van, s csupán a vásárló választására van bízva, melyik mellett dönt. A kártyák megszerzése és a pénzgyűjtés azonos módon zajlik: az említett térképen kell lépkedni - kockadobással meghatározva mennyit - azokat a mezőket megcélozva, amelyek valamilyen akció lehetőségét hordják magukban. Ez lehet vásárlás, pozitív vagy negatív esemény, városlátogatás, esetleg kvízkérdés. Minden mező más-más színű, így a dobás után könnyen eldönthetjük, melyik irányba érdemes folytatnunk a játékot.

Ami a játékot naggyá teszi az a megvalósítás. Igényes a terepasztal, a bábuk megvalósítása ötletes, a gyűjthető kártyák gyönyörűek és szépen kidolgozottak. A szórakozáson kívül azonban még némi oktatást is sikerült a játékba csempészni, ugyanis minden állatkártyán található egy rövid leírás az adott fajról,mely számos érdekességet tartalmaz - csupán néhány mondatban. társas1.jpgEzen kívül a Balaton-környékét is megismerhetjük, hiszen az esemény-mezőkhöz is tartozik leírás, amelyhez minden esetben köthető egy helyszín, látnivaló és egy történés, melynek legtöbbször valóság alapja is van.

Mi már jó pár éve tapossuk a különböző útvonalakat a táblán, mindig találva valami újat benne, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki szereti az állatokat és/vagy a Balatont és fázós, nyirkos napokon egy kis családi együttlétre vágyik. Kellemes időtöltést hozzá!

1 komment
Címkék: társasjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr54914057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Hádingerné Lamm 2021.10.28. 07:54:31

Kedves Peti! Nekem játék leírásra lenne szükségem, tudsz küldeni?
süti beállítások módosítása