Ajánlatok hétvégére (nov. 17-18.)

2012. november 15. 10:40 - balaton | peti

Balaton_Szupermaraton_a_to_korul_1.JPG

Balaton Maraton és Félmaraton Mánia

Siófokon zárul az idei futószezon, aki szeretne még utoljára egy nagyot versenyezni, vagy csak mozogni kicsit a természetben, semmiképpen se hagyja ki. Rengeteg választható táv közül lehet választani 7 és 42 kilométer között, a maraton részletekben, két nap alatt is teljesíthető. Az útvonal jelentős része a tóparti sétányon halad, így futás közben gyönyörködni lehet a Balatonban és az őszi természetben is. A meteorológusok hűvös, ködös időt jósolnak, csapadék nélkül, de egy igazi sportembert ez nem rettenthet el. :-)

További részletek és jelentkezés itt.

Egészségnap Balatonalmádiban

November 17-én délelőtt 10 órától a Pannónia Kulturális Központban egészségnapot tartanak. A következő előadások kerülnek megrendezésre:

10:00 – Megnyitó és egészséges reggeli kóstoló

11:00 – Az atlas nem csak a fejet tartja! Az atlasprofilax módszerről

12:00 – Tiszta vizet a pohárba!

13:00 – TEST – LÉLEK – SZELLEM egészsége

14:00 – Mi is az a bemer (fizikai érterápia)?

15:30 – Beszéljünk az ételallergiáról

16:00 – Ételkóstoló

17 óra – Filmvetítés: Pollyanna színes, magyarul beszélő, angol film, 98 perc, 2002

Ezen kívül különböző szolgáltatások, ingyenes mérések és véradás egészíti ki a programot. További információt a Pannónia Kulturális Központ oldalán találhattok.

Színes selymek, fodrok, csipkékselyem fodor csipke.jpg

Utolsó hétvégén látogatható a keszthelyi Balaton Múzeumban a nagykanizsai Thúry György Múzeum vendégkiállítása, mely a divat világába csábítja az érdeklődőket. Színes metszetek, gyönyörű fotográfiák és divatújságok ábrázolásai segítségével megismerhetők az 1850 és az 1930-as évek közötti időszak női-, férfi - és gyermekdivatjának változásai: a díszes atillák,  zrínyi, kazinczy vagy buda kabátok, krinolinok világából a turnűrökön, a századfordulós harangszoknyákon keresztül eljuthatnak a „bukj el szoknya”, a „háborús krinolin” , majd a „célszerűség és elegancia” korába, az 1920-as évekbeli garszon (fiús nő)  egyenes szabású, majd az 1930-as évekbeli alakra simuló, bonyolult szabású ruhákig.

Az ábrázolások mellett megcsodálhatók az eredeti viseleti darabok és kiegészítők is: a Bécsben és Nagykanizsán készült, gyönggyel hímzett báli ruhaderék, estélyi ruha, selyem és bársony báli belépők, az elegáns férfi zsakett, a szellemes elnevezésű „ferencjóska” szalonkabát,  a cilinder, a klakk és kobak kalap, keménygallérok és kézelők, a Párizsban, Pesten és helyben készült női kalapköltemények a díszes kalaptűkkel; a glaszé, csipke és bőrkesztyűk, napernyők, a fehérneműk sokasága, az 1890-es években és a századforduló idején viselt sétaruhák, kabátkák,  az 1930-as években készült divatos női ruhák, míves férfi és női cipők.

A tárlat a divattörténet kis szeletét bemutatva emléket állít a ruhák, kalapok, cipők hajdani viselőinek, s a készítésükkel és árusításukkal foglalkozó helyi mesterembereknek és kereskedőknek is. Bővebb információkat a honlapon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr424908124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása