Csobánci várvédők és szigligeti süllők

2012. október 16. 15:50 - balaton | peti

Hétvégi programok (okt. 20-23.)

P9290653.JPG

Október 21-én és 22-én egy lelkes lelkes csapat ismét megtámadja a csobánci várat, hogy megvédje.

E látszólagos ellentmondás mögött az újfent megrendezésre kerülő vármentő hétvége áll. Ennek keretein belül Németh Gyula, csobánci várkapitány vezetésével, valamint vállalkozó szellemű és megfelelő szerszámokkal felszerelt (bozótvágó, kapa, lapát, munkáskesztyű) önkéntesek segítségével a páratlanul csodás történelmi helyszín tovább szépül. A menet vasárnap és hétfőn is reggel 8-kor indul a gyulakeszi templom elől, de később is lehet csatlakozni a nap folyamán - ekkor már természetesen Csobáncon.

A Csobánc Váráért Alapítvány a vármentő akció mellett szeretne egy kiállítást is létrehozni a közeljövőben Csobáncról, melyhez régi dokumentumok, fényképek formájában. Akinek valamilyen ehhez kapcsolódó anyaga van és szívesen felajánlaná, szintén a várkapitánynál érdeklődjön, elérhetőségei:

Németh Gyula csobánci várkapitány

+36-20-93-17-446

gyulavezer@vazsonykom.hu

Ha kimunkálkodtuk magunkat, érdemes átruccanni Szigligetre, ahol részt vehetünk a híres-neves süllőfesztiválon. A település szezonzáró rendezvénye a Balaton egyik legfinomabb és kétségtelenül legszebb húsú halát állítja középpontba, számos formában találkozhatunk vele a rendezvényen. Hogy csak néhány példát említsek előfordulhat sajtmártásban, citromos-kaviáros majonézzel kopoltyún öntve, tokaji borban párolva és gombával töltve is. Akinek ennyi nem elég az ízlelőbimbók ingerléséhez, itt nézzen szét!

sullofesztival20071021 030.jpg

A süllőn kívül helyi ételkülönlegességek is bemutatásra kerülnek, de a kiváló helyi borok sem maradhatnak el. A gasztro élményeken kívül kirakodó vásár és igen változatos programok várnak minden érdeklődőt. A teljes programot szintén a honlapon találjátok, azonban engedjétek meg, hogy két személyes kedvencemet kiemeljem belőle, s kedvcsinálónak belinkeljem ide:

Hétfőn délutánra tanulságos mesecsokor nem csak gyermekeknek. Sőt!


Vasárnap estére pedig, minden táncoslábú zenekedvelőnek egy kis hüppögés.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr924852119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása