Az év múzeuma 2011

2012. október 04. 12:14 - balaton | peti

keszthely_balatoni_muzeum.jpg

A keszthelyi Balaton Múzeum idén megkapta az „Év múzeuma 2011” díjat. Elsősorban a néhány éve sikeresen működő múzeumpedagógiai programjával érdemelte ezt ki, de a most befejeződött látogatóbarát attrakciófejlesztési projekt is hozzájárult a sikerhez.

 

Ez utóbbi keretein belül új vendégfogadótér, múzeumi bolt és kávézó, aromaudvar, játszótér, beltéri pihenő és játszósarok került kialakításra. A projekt kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre. Az épület látogatóterei mind fizikailag, mind infokommunikációs szempontból akadálymentessé váltak.

 

A látogatóbarát fejlesztések hangsúlyos elemei a „Játékos Múzeum” elnevezésű interaktív számítógépes játékok, melyek segítségével szórakozva ismerhetjük meg a Balatonban élő halfajtákat, a tó környéknek madárvilágát, a Balatonon környékének kulturális és természeti kincseit, továbbá a „Magyar tengeren” úszó hajótípusokat. Az „Üdvözlet a Balatonról” elnevezésű elektronikus képeslapküldő játék pedig a múzeum gazdag képeslapgyűjteményébe enged bepillantást.

 

Bővebb információ:

Helyszín: 8360 Keszthely Múzeum utca 2.
Levelezési cím: 8361 Keszthely Pf.: 23
Telefon: +36 83 312 351
Fax: +36 83 511 335
E-mail: info@balatonimuzeum.hu
Honlap: http://www.balatonimuzeum.hu/index.php

 

Szólj hozzá!
Címkék: múzeum Keszthely

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr154819649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása