Húsvét a Balatonnál

2016. március 23. 12:18 - balaton | peti

husv_feszt_siof.jpgIdén korán érkezik a Húsvét. Március utolsó hétvégéjén régiószerte programokkal kedveskednek a gyermekeknek és családjaiknak. Gyenesdiáson állatsimogató, süteménysütés, kézműves játszóház várja a húsvéti készülődés alkalmából tartott vásáron az érdeklődőket március 19-én. Ugyanezen a napon a keszthelyi Balaton Múzeumban is tartanak családi napot, a Tihanyi Levendula Házban pedig a húsvétváró foglakozáson a látogatók kifújt tojásokat díszíthetnek – a levendulaszörp megkóstolása és a filmvetítés is kihagyhatatlan program a Belső-tó partján. 

A Tavaszi Szünidei Matinén március 24-29. között a keszthelyi Balaton Színházban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a kicsiket játszóházakba és olyan népszokásokat felelevenítő bemutatókra várják, mint a húsvéti tojásdobálás. Az ünnepkörhöz kapcsolódó ismeretterjesztő előadás, vagy a hagyományos húsvéti táncház inkább a felnőtt korosztályt célozza meg. Ha húsvét, akkor befut az első hajó a balatonfüredi kikötőbe! Az esemény jelzi a magyar tenger ébredését és a turisztikai idény kezdetét is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket. A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban a kézműves játszóházban természetközeli, tavaszváró húsvéti dekorációk készülnek, húsvéthoz kötődő hagyományok elevenednek meg. Megtekinthetők lesznek a múlt évben készült tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok. Tojásvadászatot hirdetnek gyermekeknek: az eredményes „vadászokat” lovaskocsizással jutalmazzák március 26-27-én.

A Vörsi Tájházban Húsvét hétfőn kézműves játszóház, tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok kiállítása várja a gyermekeket. A Tájház ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható. Visszakanyarodva egy rövid gondolat erejéig Tihanyhoz: a településen március 27-én Húsvéti Nyuszibulit tartanak, míg Hévízen március 25-28. között húsvéti szórakoztató programok, koncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

komment
Címkék: húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr368520178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása