Napi cuki: csúszkáló kócsagok és falatozó vidra

2014. január 29. 16:43 - balaton | peti

07. oldal, Schroth László_viszlát holnap.jpg

Télen különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben lévő állatokra, s ha lehetőségünk adódik rá, segítsük nekik átvészelni a telet. Erre talán leginkább a madaraknak van szüksége, a madáretetőkben feltálalt magvakat nyáron énekükkel és a kártékony rovarok elpusztításával meghálálják. Hasonlóan tett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park személyzete is, bár az ő módszereik kicsit eltérőek voltak.


Több helyen megjelentek ma olyan cikkek és képek, amelyek a Balaton jegesedésre utalnak. Az időképet nézegetve nem fűzök hiú ábrándokat az idei korcsolyázáshoz, viszont az egy hete tartó hideg ahhoz már elég volt, hogy a Kis-Balaton egyes részein összefüggő jégtakaró alakuljon ki. Ezt használták fel a nemzeti park dolgozói, s némi csemegét szórtak az arra járó madarak részére, akik örömmel fogadták ezt - a jeget már kevésbé. Az alábbi igen szórakoztató videó tanúskodik erről:

 

És hogy egy kis különlegességről is beszámoljak, érdemes megemlékezni egy másik állatról is, aki szintén az ingyen ételosztásra érkezett, fogadjátok szeretettel Fekete István Lutráját, az Európai vidrát:

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr505788573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása