Programok augusztus 20-ára

2013. augusztus 13. 08:34 - balaton | peti

aug20.jpg

Augusztus 20-a idén ismét hosszú hétvégére esik, többek között ennek is köszönhetően még a szokásosnál is több program kerül megrendezésre a Balatonnál. Aki még nem tudja, honnan fogja nézni a tűzijátékokat és mivel töltse el előtte a napot, mindenképpen kattintson a tovább gombra.

Badacsonyban augusztus 16 és 20 között rendezik meg immár hatodik alkalommal a Rózsakő fesztivált a "Hegy, víz, bor és szerelem" jegyében! A badacsonyi Rózsakő jelentős hatással lehet a szerelmi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok is várják a vendégeket: bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat, régiójáró busz, de kulturális kikapcsolódási lehetőségek is vannak, elég ha csak az Egry festményritkaságokra vagy a Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeumra gondolunk. A gyerekeket és a vállalkozó szellemű felnőtteket a rendezvény ideje alatt szórakoztató élménypark is várja.

A siófoki Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia: a helyi pékségek termékei mellett az ország borvidékeinek képviselői is lehetőséget kapnak augusztus 16 és 20 között a bemutatkozásra. A színpadon helyi és országosan ismert előadók váltják egymást, koncertet ad az Ocho Macho, a Vad Fruttik és a Pál utcai fiúk is, hogy csak a legismertebbeket említsem. Augusztus 20-án kenyérszentelés, város bora választás várja a közönséget, este pedig a Balaton felett látható a térség legnagyobb tűzijátéka.

utcazenész2_vágott.jpgZamárdiban utcazene fesztivált tartanak augusztus 16 és 20 között. Az utcazene fesztiválok világszerte kedvelt és látogatott programok, hiszen a fülledt nyárestékre kiváló programot biztosítanak. A fesztivál egyik fő célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában. A rendezvénytér különböző pontjain különböző stílusú utcazenész bandák lépnek fel. Ha két zeneállomás között megpihennének válogatott finomságokkal és italokkal csábítunk mindenkit.

2013-ban 37. alkalommal rendezik meg Balatonboglári Szüreti Fesztivált az immár megújult Platán strandon és környékén. Balatonboglár 1987 óta „A Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa”, a Balatonboglári Borvidék központja.. Az augusztus 17-20-a között megrendezett fesztivál nemcsak a borkedvelőknek, de a tó vendégeinek is igazi ünnepe. A fesztivál keretében avatják fel a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait is. A látogatók megismerhetik a borvidék borászainak kínálatát, közben koncertek és számos más szórakoztató és kulturális program várja őket. A vásári forgatag mellett szüreti felvonulás, tűzijáték, a két színpadon pedig sok változatos produkció szórakoztatja a vendégeket. A néphagyományt őrző csoportok mellett sztárzenekarok is fellépnek, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el. Balatonboglárnak kb. 6200 lakosa van, ám a borfesztivál idején több százezer látogató érkezik ide, a Dunántúl legnagyobb népünnepélyévé avatva a programot.

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a „Hagyományőrző Napok” programsorozat Szigligeten. A két napos rendezvény (augusztus 18-19.) során a látogatók megismerhetik, milyen fegyvereket használtak a honfoglaló magyar vezérek, a középkori vár mindennapjait, harcászati viseleteit, szokásait, szakértők segítségével kipróbálhatják ezeket a történelmi fegyvereket, a gyerekek pedig a hétvégére végvári apróddá válhatnak. Az érdeklődők a harcászati bemutatókon kívül láthatják még különböző tánccsoportok, középkori zenei együttesek, solymászok előadását is. Az alsó várban kialakított színpadon fergeteges programok várják nemcsak a hagyománytisztelőket, hanem mindenkit, aki szeretne új élményekkel gazdagodni.

A felsorolást nagyon sok eseménnyel lehetne még folytatni, például Ünnepi könyvhetet tartanak Tapolcán, borünnepet Hévízen, Szürkebarát és Szürkemarha fesztivált Badacsonyban, Csopakon pedig a Csopaki Napokra érdemes kilátogatni, melyet 1977 óta minden évben megrendeznek, de szinte az összes település készül valamilyen rendezvénnyel az Államalapítás Ünnepének alkalmából, a részletes programokról a helyi honlapokon érdemes tájékozódni.

 malom_to_mino_resize.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr95453513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása