XXII. Szemes Fesztivál

2016. július 05. 16:24 - balaton | peti

szemesfeszt.jpg

Miért a Szemes Fesztivál a déli part egyik legkedveltebb ingyenes családi fesztiválja? Mert egy olyan Balaton parti helyszín, mely otthont ad a képzőművészeknek, alkotóknak, zenészeknek, ahol alkotó munka folyik 5 napon át, lüktető kulturális központtá válik a település, élettel telnek meg nem használt területek – ahol előtérbe helyezik az alkotó tevékenységet, kreativitást, mindezt remek hangulatban, izgalmas zenei programokkal.

A Vigadó, mely sok éven át a legkedveltebb helyszíne volt fesztiválnak, sajnos már nem létezik – ezért új izgalmas helyet találtak a szervezők: ez lett az ART-park, egy ősfás park Szemes közepén, mely varázslatos otthont ad több produkciónak is: itt lép fel a Colombre Band, az IttésMost Társulat, Fekete Jenő és Horváth Misi, a Crazy Daisy Jug Band, a Blueroom, valamint Svájcból érkező az alpesi kürtös csapat. Mindennap Fókatelep – bakelit lemezes szieszta várja nyugágyakkal a megpihenni vágyókat a déli órákban.

A fesztivál idén is örömmel fogad be fiatal, kezdő zenekarokat, lehetőséget kínálva a minél szélesebb körű bemutatkozásra: velünk lesz a STU33, a Belau, a Blueroom, a Strings of the Streets, illetve a Budaörsi Diákszínpad tehetséges fiataljai. Kiemelten támogatják az élőzenei produkciókat, ezért csak és kizárólag a fesztiválon élőzene lesz hallható a különböző helyszíneken.

A „Nagy színpad” az Állomás téren található Zenepavilon, mely különleges bájával már eddig is több hatalmas bulinak adott otthont. Jó esély van rá, hogy ez idén is megismétlődik: itt ad koncertet a Kelemen kabátban, a Bohémian Betyars, a Mary Popkids, és a Pankastic! Érdemes különkiemelni a fesztivál nyitó rendezvényét, mely nagyszerű színházi élményt ígér: ez Szabó Borbála egyszemélyes bohózata, a Telefondoktor lesz, Göttinger Pál előadásában a Latinovits Zoltán Művelődési Ház színpadán július 13-én este. További programok és egyéb tudnivalók a fesztiválról itt olvashatók. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr748868222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása