Tavaszi Nyitott Balaton harmadszor

2016. április 25. 14:29 - balaton | peti

2016_tavasz_itthon_hatter_jo.jpg

2016-ban május 1-16. között kerül megrendezésre a Nyitott Balaton elnevezésű, egész tavat érintő eseménysorozat, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet a tó olyan értékeire, amelyek nemcsak nyáron, hanem tavasszal (esetleg ősszel) is elérhetők. És valóban, a páratlan természeti kincsekkel rendelkező régió egyaránt tartogat bakancsos, nordic walking és kerékpáros túrákat az aktív turizmus szerelmeseinek, de a Gasztroélmények évéhez csatlakozva több ételhez-italhoz kapcsolódó rendezvényt is ebben az időszakban tartanak.

Az események teljes listája az alábbi honlapon elérhető, érdemes napi bontásban böngészni, mert nem minden program érhető el a kéthetes időszak valamennyi napján. Nemcsak szabadidős tevékenységek, hanem kedvezményes szállásajánlatok is várják ez idő alatt a tóhoz érkezőket, ezek szintén megtalálhatók a weboldalon, sőt a Gasztroélmények évéhez kötődő programok szintén külön kiemelést kaptak.

A tavaszi Nyitott Balaton egyik „hagyományos” velejáró rendezvénye, a korábbi években nagy népszerűségnek örvendett, Balaton fagyija választás. A megmérettetésen elinduló cukrászdák eddig minden évben nem hétköznapi módszerekkel és ízkombinációkkal igyekeztek egymást túllicitálni. Ennek megfelelően 2016-ban is izgalmas versenyre számítunk az újfent megrendezésre kerülő eseményen. A kezdeményezéshez eddig 10 balatoni fagyizó csatlakozott, de amíg kiderülnek az idei részletek, elevenítsük fel a 2014-es és 2015-ös verseny különleges pillanatait. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Magyar kézműves fagylalt napja újfent egybeesik a Nyitott Balaton rendezvénysorozattal, így május 8-án további kedvezményekre és akciókra számíthatnak a hűsítő édességért rajongók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr178662122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása