Gasztroélmények éve – rendezvényajánló a Balaton vidékéről

2016. április 12. 08:35 - balaton | peti

_dsc1170.jpg2016 a gasztronómiai, azaz az ízes élmények éve – kukkantsunk be egy kicsit emögé a jól hangzó szlogen mögé, nézzük meg, hogy a Balaton régióban a közel jövőben hol és mit kóstolhatunk meg! Március elsősorban a húsvété volt, a jellegzetes húsvéti fogásokkal, de később is számos ételhez-italhoz fűződő eseménnyel találkozhatunk Balaton régió szerte.

Áprilisban mozduljunk ki egyre többet, a Szent György-napi hétvégén pedig mindenkit arra bíztatunk, hogy kóstoljunk bele a tavaszba! Első ajánlatunk a Tapolcai-medencében büszkén elterülő, varázslatos hangulatú Szent György-hegyre szól, ahol nem csak a 19-24. közötti Szent György-hegyi Napokon vehetünk részt, de 24-én György-napi geotúrára is bejelentkezhetünk, amely a Bazaltorgonák Tanösvényen vezeti végig az érdeklődőket.  Nem messze innen, Tihanyban a Levendula Házban ínycsiklandó programmal várnak mindenkit: levendulás lekvár főzésébe kapcsolódhatunk bele a Ház interaktív udvarán, és ha ez nem elég, még ajándék lekvár kóstolóval is kedveskednek a házias ízek és a levendula rajongóinak – mindezt 23-án szombaton.

Egy ugrásra innen Balatonfüreden a rákövetkező hétvégén Jókai ünnep lesz – a Koloska-völgyben Jókai bablevesfőző-verseny remekműveinek köszönhetően ismerkedhetünk meg Jókai egyik kedvenc ételével, de lesz Jókai majális és irodalmi műsorok is. És még mondja valaki, hogy az irodalom nem finom! Április 30-án nem csak bablevest, de halászlevet is kóstolhatunk, mégpedig Ábrahámhegyen, ahol különböző tájegységekre jellemző receptek alapján, más és más fűszerezéssel készült halászlevek kóstolására nyílik lehetőség.

Egy jó leves után ki ne szeretne palacsintát enni? De tudjuk-e, hogy a megszokott túrós, kakaós, ízes palacsintán kívül hányféle édes és sós palacsintát lehet még sütni? Az április végi balatongyöröki Palacsintafesztiválon a vállalkozó kedvű versenyzők a vidám programokkal tarkított mulatságon mérik össze palacsintakészítő és -forgató tudásukat. A szerencsés győztes(ek) elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr468454768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása