Experidance – különleges előadás Balatonkenesén

2015. július 31. 10:51 - balaton | peti

experid.jpg

Augusztus 8-án, szombaton, a Balaton egyik legszebb fekvésű rendezvényhelyszínén, a balatonkenesei Széchenyi parkban igazán különleges zenés-táncos előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. Az Experidance Táncprodukció és a 100 tagú cigányzenekar szólistáinak együttműködésével megvalósuló FERGETEGES - A királyné, a gróf és a cigánylány című produkció igazán unikális élményt kínál a színházi előadások kedvelőinek.

A helyszín azért is különleges, mert az egész produkció ötlete Balatonkenesén fogant néhány évvel ezelőtt, s az azóta életre keltett előadás már bejárta a világot. A történet a kiegyezés után, a 19. század végén játszódik, az ún. boldog békeidőkben, főszereplője pedig Sissi, Ferenc József császár felesége és a kor legszebb magyar férfijának tartott gróf Andrássy Gyula, akik egymás iránti titkos vonzalma és be nem teljesült szerelme adja a történet fő szálát.

Az Experidance Táncprodukció több ponton is szakít a korábbi hagyományaival: a gépi zenét leváltja az élőzene, ráadásul a zenészek nem elrejtve, hanem a színpadon, a nézők által is láthatóan kapnak helyet. Ez több buktatót is magában hord, a táncosoknak és zenészeknek végig összhangban kell lenniük, hogy a darab működni tudjon, de éppen ez a láthatatlan kapocs teszi még intenzívebbé a színpadi élményt.

Az időjárás előrejelzés szerint tökéletes idő lesz, de a rendezvényt mindenképpen augusztus 8-án tartják meg, ha rosszra fordulna az időjárás, esőhelyszínként a Rády Sportcsarnok szerepel. Jegyek 3500, 4000 és 4500 Ft-os áron a balatonkenesei Tourinform irodában kaphatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr577667918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása