Leteszteltük: Balaton vs. Aquapark

2015. július 27. 15:31 - balaton | peti

annagora.jpg

Rendhagyó élménybeszámoló Nati tollából. Fogadjátok szeretettel!
„Múlt hétvégén sem mutatkozott semmilyen más lehetőség az irdatlan hőségben, minthogy fürödni menjünk. Persze, nekünk, balatoniaknak könnyű dolgunk van – egyrészt mi (ahogy mondani szoktuk) egész évben nyaralunk, másrészt pedig kéznél van a Balaton, bármikor csobbanhatunk.

Igen ám, de balatoniként tudva tudtam, hogy más sem fog bele a világmegváltásba a 35 fokban és biztosan tele lesznek a füredi strandok, ehhez még jött a frissítő(?) gondolat, hogy milyen nagyon romantikus is vonatozni a Balaton-parton, szóval, kiscsaládommal átvonatoztunk  Ábrahámhegyre. Azért oda, mert Balaton kerülő túráinkon ott még éppen nem álltunk meg.

Kezdeném azzal, hogy a balatonfüredi vasútállomáson óriási élet volt (úgy éreztem magam, mint a Déli pályaudvaron), két vonat bent állt, és jött egy harmadik is, kettő Budapest felé vette az irányt sűrű egymásutánban, egy pedig – minden állomáson és megállóhelyen megállva – elvitt minket Ábrahámhegyre. Mindezt pontosan!

Az strand felé vezető rövid útszakaszon nagyon jópofa dolgot láttam: kiselejtezett horgászcsónakokba ültettek virágot a település gazdái! Kedves kis strand az ábrahámhegyi, családias hangulatú, de köszönhetően egy sportvetélkedőnek, most egy kicsit nagyobb volt a nyüzsi. Találtunk árnyékos helyet, és bementünk a vízbe. A gyerekek szempontjából annyira nem volt ideális, mert rögtön nyakig ért a víz, így labdázni nem igen tudtunk, de jókat úszkáltunk (a körülöttünk táncot járó viharfelhők sem riasztottak dsc_0293.JPGel minket), kislányom kedvence pedig a beugrálós stég lett. Csak ráadás, hogy késő délután átvonatoztunk Badacsonyba, ahol először „bebazaltburgereztünk” a Kishableányban, majd leöblítettük jóféle badacsonyi borral az éppen aznap nyíló Bor7-en. Summa summarum, tökéletes napunk volt, és nem csalódtunk sem a Balatonban, sem a balatoni fürdőzésben.

Másnap – egy kicsit belefáradva a hőségbe – közelebbi célpontot választottunk: elmentünk (nem restelltünk átautózni) a füredi aquaparkba. Kisfiam sikoltozva nyugtázta, hogy ennyi csúszda van egy helyen és az sem vette kedvét, hogy életkoránál fogva, ő azért leginkább a gyermekmedencében hűsölhetett. A nagyobbak viszont kicsúszdázták magukat – még én is, bár nem vagyok egy „csúszda-fun”. Úgy éreztem magam akárcsak Gombóc Artúr a Pom-pom meséiben: volt itt nyitott csúszda, zárt csúszda, kamikáze csúszda, anakonda csúszda, ufó csúszda, sőt hagyma csúszda is. A salsa találkozónak köszönhetően karibi hangulat lengte be az egész aquaparkot, koktéloztunk, jót ettünk a lángososnál és egészen zárásig maradtunk, amikor is a gyerekek elsírták magukat, hogy ők még nem szeretnének hazamenni, szóval elmondhatjuk, hogy a vasárnap is tökéletesre sikeredett.

A címben szereplő összehasonlítás tehát nem helytálló, elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy nem Balaton vs. Aquapark, hanem Balaton ÉS Aquapark a jó választás!” :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr537658520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása