Gyógynövény mennyország Zánkán

2015. április 08. 10:22 - balaton | peti

gyogynovenyvolgy.jpg

2015 tavaszán nyitottam meg kapuit Zánkán a Balaton régió egyik legújabb látogatóközpontja a Gyógynövény-völgy, melynek célja a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflórájának bemutatása – 21. századi módszerekkel.

A 7000 négyzetméteres parkban évszaknak megfelelően több mint 500 növényfajjal találkozhatunk, ezek között találhatók egynyáriak, kétnyáriak és évelők is, az egészen pici virágoktól bokrokon, cserjéken át hatalmas fákig. De nemcsak nézhetjük ezeket a növényeket, hanem meg is érinthetjük őket, a kialakított gyógynövény manufaktúrában pedig ezek hasznosításával és feldolgozásával is megismerkedhetünk, sőt mi magunk is kipróbálhatjuk egyéni gyógynövényes termékeket létrehozva. További izgalmas helyszínnek ígérkezik a vízi kert és a relax-gyep, de a vakok kertje elnevezésű bemutatórész is igen érdekesen hangzik. Természetesen a modern kor kötelező elemei sem maradhatnak el, úgy, mint: vetítőterem, kávézó, ajándékbolt.

A bemutatás mellett az oktatásnak is fontos szerep jut, sokat megtudhatunk az ökoturizmusról, a fenntartható fejlődésről és a környezettudatos magatartás jelentőségéről. Ehhez kapcsolódóan speciális programokkal várják az osztálykirándulások, csapatépítő tréningek, táborok résztvevőit, valamint több egyetemmel karöltve számos kutatáson, faj- és génmegőrző projekten dolgoznak közösen.

A zánkai Gyógynövény-völgy megépülésével egy olyan újabb látnivaló nyílt a Balaton-felvidéken, amely a nyári hónapokon kívül is tartalmas időtöltést kínál az ide látogatóknak, fekvése miatt könnyen beilleszthető gyalog- és kerékpáros túrák állomásaként, újszerű tematikájának köszönhetően pedig minden korosztály számára vonzó úti cél lehet. A kiállítóhelyről bővebb információ itt található.

gyogynovenyvolgy2.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr157349914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása