Hogy kerül a Kistücsök a Szakácsvilágbajnokságra?

2015. február 11. 11:47 - balaton | peti

kistucsok.jpg

Bizonyára mindannyian ismeritek a Tücsök és a hangya című mesét. A tücsök egész álló nap csak zenél, míg a hangya szorgalmasan gyűjti az élelmet télire. De ha ez így van, akkor hogyan kerül a Kistücsök a Szakácsvilágbajnokságra?

Csapody Balázs, a Balaton régió talán legismertebb éttermének tulajdonosa az idei lyoni Bocuse d’Or-on tett látogatása kapcsán adott interjút a Balatonföldvári Turisztikai Egyesületnek. Csapody Balázs egyike volt a felkészülést segítő és irányító csapatnak, és ott volt Franciaországban is, hogy vezesse a magyar szurkolótábort a viadal alatt. Elmondta, hogy a nemzetközi verseny a gasztronómia nagy ünnepe, hatalmas hangulat uralkodik mind a versenyzők között, mind pedig a lelátókon – egy kicsit olyan, mint egy nagyszabású sportesemény.

A magyarok, Molnár Gábor és csapata, az igen előkelő 13. helyet szerezte meg. Csapody Balázs szerint azzal, hogy kétszer egymás után bejutottunk és stabilizáltuk helyünket a verseny középmezőnyében, hazánk kezd felkerülni a világ gasztronómiai térképére – ugyanakkor még nagyon sok a teendőnk.

A Kistücsök étterem idei terveiről szólva Csapody Balázs elmondta, hogy február 27-én összefogva a helyi borászokkal, és a beszállítókkal, egy kóstolót tartanak, ami a Balatoni Kör rendezvényeként valósul meg. Emellett több fontos eseményen is részt vesznek, és 2015-ben is csatlakoznak a Nyitott Balaton akcióhoz, amely meglátása szerint a térségi gasztronómiát is közelebb hozza a vendégekhez. A programokról és az étteremről bővebben itt olvashattok! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr757161039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása