8 különleges program hétfőre (10.27.)

2014. október 26. 20:52 - BALATON | NÓRI

nyitottbalaton_osz_logo-2.jpg

 

 

A Nyitott Balaton rendezvénysorozathoz kapcsolódóan ajánlottunk már szabadtéri programokat, illetve adtunk tippeket  (nem csak) esős időre is. Vannak azonban olyan túrák, események is, amelyeken csak hétfőn vehetünk részt, lássuk miből válogathatunk.

1. Családi panoráma gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben

A 10 órakor induló túra első állomása a Festetics-kilátó, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk. Majd a Nagymezőről a bánya felé vesszük utunkat, később a Vadlánlik érintésével a Dolomit tanösvényen át feljutunk a Fénykereszthez. Innen utunk a Mária szoborhoz vezet tovább, majd a Bem utcán, Kossuth u. mentén visszavezet kiindulási helyszínünkre.

2. Őszi Filmsarok Balatongyörökön a Hotel Panorámában

20.00-tól egy igazi balatoni filmmel, a Zimmer Ferivel várják a mozirajongókat.

3. Veszprémi Pannon Várszínház: Balfácánt vacsorára (kezdési időpont: 19 óra)

Végy egy milliomos könyvkiadót, deréknál vágd ketté hexensusszal, spékeld unatkozó feleséggel és misztikummal átitatott, excentrikus külsejű szeretővel! Hagyd főni levélben néhány órát, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Visszamaradt javát szűrd le futball-drukker adóellenőrrel, megszállott makettépítővel add meg savát-borsát, hogy a kétórás kulináris ütközet után feltálalhasd a Balfácánt vacsorára!

4. Tüskevár - filmvetítés a keszthelyi Balaton Színházban

A 2012-ben készült Tüskevár című film Fekete István regénye nyomán készült, új szereplőkkel, de a régi helyszíneken. Élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A film megtekintése ingyenes.

5. Nordic Walking túra a Nagyberekben (indulás: 10 órakor)

Húzzon bakancsot és fedezze fel a somogyi Nagyberek csodálatos madár- és növényvilágát. Túrázzon Magyarország egyik legtitokzatosabb, legkevésbé ismert táján.

6. Irodalmi retro túra a Balaton körül Praznovszky Mihállyal Siófokon

Utazás irodalmi postakocsin, hajón és vonaton, s néha gyalogszerrel.

7. Kézműves foglalkozás Vonyarcvashegyen

Az őszi szünetben is szeretettel várják a gyerekeket a könyvtárba. Október 27-én 10 órától kézműves foglalkozást tartanak az érdeklődőknek.

8. GPS-es felfedező túrák a Keszthelyi-hegységben Balatongyörökön

Hiszünk benne, hogy valamennyiünkben ott él a kincskeresők ősi szenvedélye. Ha igazán jó szórakozásra vágysz és szereted a természetet, vágj bele! Nem kell hozzá más, mint a Tourinformban kölcsönzhető GPS-készülék és kalandvágy.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr446835243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása