Nyitott Balaton - Programok péntekre

2014. október 22. 13:24 - balaton | dia

13870709_d5fe21a6ef8351ce29c97170da556b7a_l.jpg

      Sajnos az időjárás nem kedvez a hétvégi szabadtéri  programoknak, ezért olyan programajánlókat szedtem össze nektek, melyek esős időben is megállják a helyüket.







Kálmán Imre Emléknap: A világhírű operettkomponista Siófokon született 1882. október 24-én. Az ő születésének évfordulójára több programon is részt vehetnek az operát és kultúrát kedvelők! Megkóstolhatják a Kálmán Imre menüt,  kedvenc süteményét a Napóleon szeletet, valamint meglátogathatják a Kálmán Imre Emlékházat.

Liliomfi - filmvetítés: A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben a vándorszínész trupp fellépésre érkezik a Balatonhoz, ahol Szilvay professzor gyámleánya és a nevelőnő nyaral. Mariska és Liliomfi, az ünnepelt színész, minden előítélet ellenére egymásba szeretnek. A házasság feltétele, hogy Liliomfi hagyjon fel a színészettel. A szerelmesek bájosan csúffá teszik az ájtatos képmutatást, a mohóságot, a zsarnokoskodást, majd együtt kelnek útra Thália szolgálóiként.

Balatoni Filmklub: A Balaton-felvidék egyedi tájértékei (Szőlőhegyi kápolnák, dokumentumfilm) kerül levetítésre, mely biztosítja hogy a rossz idő ellenére is tudjunk egy sétát tenni a Balaton-felvidéken.

Nyílt nap a Tihanyi Szabadtéri Múzeumban: 11.00 és 13.00 órakor díjtalan tárlatvezetés a Szabadtéri Múzeum területén Schleicher Veronika muzeológus vezetésével. Valamint lehetőség lesz ingyenes AudioGuide kölcsönzésre az Infopont irodában (Batthyány u.) október 24-én reggel 10 órától délután 15 óráig.

Vezetett templomi körséta Balatonalmádiban: Vezetett templomi körséta az Erődített Református és a Szent Ignác templomban.Találkozó: 17 órakor a Vörösberényi Erődített Templomnál.

Nyitott Múzeumok Napja: 2014. október 24-én és 31-én (péntek) 11 órától nyitva tart a hajdani Klebelsberg-iskola, Balatonfűzfő egyik épített- és szellemi kulturális öröksége kerül bemutatásra, iskola-, egyház-, hely- és hadtörténeti kutatásainak kiállításaival és meglepetés programokkal szeretettel várja az iskola látogatóit. A belépés inygenes.

Remélem adtam pár jó tippet! További programokért pedig az alábbi linket keressétek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr286816643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása