Bringaparkot adtak át Balatonkenesén

2014. szeptember 23. 14:02 - balaton | peti

bringapark1.JPGA tegnapi napon újabb attrakcióval bővült a Balaton régió kerékpáros kínálata. Balatonkenesén átadták az ország első kerékpáros élményparkját. Az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósult projekt elsősorban a családos és kerékpáros turisták számára készült, de bárki kipróbálhatja milyen igazi terepakadályok között hajtani. A pálya minden téren megfelel a modern kor követelményeinek – amellett, hogy teljes mértékben biztonságos, a legmodernebb technikai vívmányokkal színesíti a tekerés élményét (fejre szerelhető kamerák, elektronikus köridő-mérő rendszer).

A bringa élménypark mellett kerékpáros szolgáltató központ is épült, ahol kerékpárszervizre, és –kölcsönzésre, e-bike feltöltésre nyílik lehetőség, emellett zárható kerékpártároló, zuhanyzó, öltöző, mosdó és wifi pont is a túrázók rendelkezésére áll. A projekt részeként 2 új kerékpáros túraútvonal is kijelölésre került Balatonkenese környékén, tovább bővítve az egyébként is igen gazdag balatoni kínálatot.

A Balaton régió turisztikai kínálatában a kerékpározás évről évre nagyobb szerep jut köszönhetően a különböző fejlesztéseknek és a páratlan természeti adottságoknak, melyeket két keréken könnyebb megközelíteni, mint gyalog vagy autóval. Tavasztól őszig egyre többen keresik fel a tavat kerékpározás céljából, s tekernek végig egy-egy túraútvonalat vagy akár az egész Balatont. A balatonkenesei Bringaparkhoz hasonló új attrakciók jelentősen hozzájárulnak a kerékpáros ágazat további népszerűsítéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr106724157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása