ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál

2014. június 18. 09:04 - balaton | peti

artplacc2.jpg

Páneurópai Kortársművészeti Piknik 1989-2014

Gondoltad volna, hogy 25 év telt már el a trabantok és a Zimmer Ferik korszaka óta? Gyere és légy részese annak az élménynek, ahogy Tihany ismét a keleti és nyugati világ találkozópontjává válik, ahol a művészet és a közönség egyszerre szabadulhat ki a négy fal közül. Az ARTplacc nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy július 16-20. között szimbolikusan újraegyesítse Kelet-Közép-Európa kultúrafogyasztóit, akik a közelmúlt egyik legfontosabb közös történelmi pillanatára érzékeny munkákkal és művészeti projektekkel találkozhatnak a fesztivál alatt.

A művészet iránt érdeklődő laikusok, a műértők és kurátorok, a köz-és magángyűjtemények képviselői ebben az évben is különleges kulturális kaland részesévé válhatnak a Balaton parti településen, ahol a hagyományostól eltérő körülmények között mutatják be a legfrissebb kortárs művészeti törekvéseket. A fesztivál kötetlen hangulata és különleges terei révén közel hozza a valós és virtuális műveket a közönséghez, szórakoztat és elgondolkodtat, elvarázsol és részvételre késztet.

Az ARTplacc idén öt pillér köré szerveződik. Dialógus a  címe a nemzetközi galériapárok témára reflektáló munkákat bemutató kiállításának, betekintést nyerhetünk részt egy nemzetközi egyetemi workshopba, a független kurátori projektek megtekintésén túl és a multikulti társművészeti programok mellett pedig az Európa büfé - is nyitva áll majd a közönség előtt.

Az események a tihanyi rév szomszédságában lévő vízparti ligetes területen zajlanak majd. A központi helyszín a GALÉRIAplacc lesz, ahol a kezdetektől  élvonalbeli kereskedelmi galériák állítják ki az általuk képviselt művészek alkotásait. A kísérőprogramok mind a vízparti ligetben kapnak idén helyet – így a közönség térben, időben, műfajok és művészeti ágak között is könnyedén átlépheti majd a határokat. A gyerekeknek a MOME és a CAPA Központ szervez múzeumpedagógia programokat, irodalmi élményükről a Csodaceruza gondoskodik, de még interaktív színházi programokkal is várják őket. A felnőtt közönség napközben kulináris élményekben részesülhet a II. Tihanyi Gasztro Művészeti Napok programjain, délutánelmerülhet a közép-európai irodalomban, később vízimozizhat, megnézhet egy színházi vagy mozdulatművészeti produkciót, végül az estét koncerttel zárhatja - hiszen minden nap DJ-k és VJ-k gondoskodnak az emlékezetes balatoni éjszakák hangulatáról.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr686299390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása